Ikke kjøp iPhone nå!

Flere Apple-produkter rødmerket fordi det snart kommer nye.

KLAR MELDING: – Ikke kjøp iPhone nå, melder nettstedet MacRumours. Foto: Pål Joakim Pollen
KLAR MELDING: – Ikke kjøp iPhone nå, melder nettstedet MacRumours. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Kalenderen viser august, og tradisjon tro ser det ut til at Apple vil lansere nye iPhone-modeller i september.

Således er august kanskje den dummeste måneden å kjøpe ny iPhone på. Både med tanke på å se hva som er nytt i neste utgave før man bestemmer seg, men også fordi prisen på de eksisterende modellene tradisjonelt faller når det lanseres nye.

Derfor er iPhone også rødmerket i MacRumours' kjøpeguide.

Men det er flere produkter enn iPhone de ikke anbefaler å kjøpe nå.

Snart ny Macbook Pro

Alle solemerker tyder på at Apple snart står klare med en ny Macbook Pro, som ifølge ryktene vil lanseres mellom september og november, mest sannsynlig i slutten av oktober. Allerede i juli meldte Macworld at produksjonen angivelig var klar til å starte.

COMEBACK: 2021-utgaven av Macbook Pro spås å få tynnere skjermkanter med Mini LED-skjerm, og at både Magsafe, vanlig USB-port og HDMI-port (på andre siden) kommer tilbake. Foto: MacRumours
COMEBACK: 2021-utgaven av Macbook Pro spås å få tynnere skjermkanter med Mini LED-skjerm, og at både Magsafe, vanlig USB-port og HDMI-port (på andre siden) kommer tilbake. Foto: MacRumours Vis mer

Analytiker Ming-Chi Kuo, som pleier å treffe svært godt på sine prognoser, tror den nye Macbook Pro-generasjonen kommer uten touch bar (den ekstra «knappeskjermen»), men til gjengjeld vil både HDMI-utgang, vanlig USB-port og MagSafe-lader (magnetisk) gjøre comeback. Det spås også at den vil komme med en forbedret M1-prosessor, M1X, og en Mini LED-skjerm slik iPad Pro fikk i fjor.

Maskinen forventes i 14- og 16-tommersutgaver, og følgelig er de eksisterende Macbook Pro-modellene rødmerket hos MacRumours.

Nye Airpods?

Også Airpods er farget rødt. Her er den eksisterende modellen på overtid sammenlignet med tiden det tok mellom de to første Airpods-modellene.

Mange tror derfor at Airpods 3 blir introdusert sammen med iPhone 13-modellene, en annonsering som forventes å finne sted i midten av september.

Blant nyhetene denne gangen skal være at «stilkene» blir kortere og mer i tråd med Airpods Pro, og at batteritiden kan bli bedre. Enkelte spår også at Airpods vil få utbyttbare gummitupper for bedre passform, men det er ikke alle enige om.

iPad Mini

Apples minste iPad skal også være moden for oppgradering. Den ble sist oppdatert i 2019.

Slik tror Jon Prosser at 6. generasjon iPad Mini vil se ut, basert på CAD-modeller og bilder han har fått av den. Foto: Jon Prosser
Slik tror Jon Prosser at 6. generasjon iPad Mini vil se ut, basert på CAD-modeller og bilder han har fått av den. Foto: Jon Prosser Vis mer

Her mener Jon Prosser, også han en kjent ryktemaker, at den nye versjonen vil ha samme type design som nye iPad Air – uten hjemknapp på fremsiden. I stedet vil strømknappen langs kanten ha Touch ID.

6. generasjon iPad Mini ryktes å få A14-prosessor (samme som i dagens iPhone 12-modeller), tynnere ramme rundt skjermen, vesentlig forbedret lyd, 5G, USB-C-port og støtte for en mindre variant av Apple Pencil.

Apple Watch series 7

Rødt farges også Apple Watch, der den eksisterende modellen ble lansert i september i fjor.

Under ser du syklusen på Apple Watch-klokkene, og som du ser nærmer det seg tiden for en ny om den følges videre:

Ikke kjøp iPhone nå!

I likhet med Airpods 3 kan det med andre ord være duket for en ny Apple Watch i forbindelse med iPhone-lanseringen. Denne ryktes å bli enda litt større enn sekseren, med 41 og 45 mm-versjoner i stedet for 40 og 44 som de er i dag.

Ifølge PatentlyApple søkte Apple forleden om patent på måling av hydrasjon via klokka, altså der klokka kan varsle deg om du ikke har drukket nok. Det kan være en funksjon som kommer til 7. generasjon Apple Watch, men kan også være noe for tett opptil lansering.

Og dersom nevnte Jon Prosser får rett, vil klokkene få et design mer i tråd med de nyeste iPhone-modellene, med skarpere kanter:

Jon Prosser tror Apple Watch 7 får et utseende som minner mer om de nyeste iPhone-modellene. Foto: jon Prosser
Jon Prosser tror Apple Watch 7 får et utseende som minner mer om de nyeste iPhone-modellene. Foto: jon Prosser Vis mer

Macbook Air gulmerket

MacRumours har valgt å gulmerke Macbook Air – «caution». Det er fordi det har gått henholdsvis 252, 253 og 237 dager mellom de siste oppgraderingene, men der det nå har gått 287 dager siden sist.

Ikke at ryktebørsen ser ut til å ha en ny variant på programmet for høsten, men nevnte Kuo spår at en Mini-Led-versjon med forskjellige farger lanseres i midten av 2022.

Det kan selvsagt være lenge å vente om du trenger en maskin nå, men …

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer