Ikke kjøp iPhone nå!

Flere Apple-produkter rødmerket i kjøpeguide.

SNART NY: Vi er bare uker unna nye iPhone-modeller, og derfor er rådet ikke å kjøpe iPhone nå. Foto: Pål Joakim Pollen
SNART NY: Vi er bare uker unna nye iPhone-modeller, og derfor er rådet ikke å kjøpe iPhone nå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Om noen uker flipper vi over til september i kalenderen, og det er måneden der Apple pleier å slippe nye iPhone-modeller; en tradisjon selskapet etter alle solemerker fortsetter med i år også.

De siste ryktene tilsier at iPhone 14-modellene blir vist frem 13. september, og vanligvis er de i butikk halvannen uke etterpå.

Når det er så kort tid til en forventet nylansering, flagges produktet rødt i Macrumours' kjøpeguide. «Don't buy» er rådet hva gjelder iPhone 13 og 13 Pro-modellene.

Dels fordi det er lurt å vente til de nye modellene kommer for å se hva som er nytt før man bestemmer seg, men også fordi eksisterende modeller ofte faller i pris når de får sine oppfølgere.

Riktignok spår den vanligvis svært treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo at årets iPhone-modeller blir 15 prosent dyrere enn fjorårets modeller:

Og det i dollar. Kursen på amerikanske dollar ligger i tillegg snaue 10 prosent høyere nå enn hva den gjorde på tilsvarende tid i fjor, som kan bety at vi her i Norge vil se en prisøkning på over 20 prosent, som da for eksempel vil kunne bety at iPhone 14 Pro vil starte på rundt 15 000 kroner (12 290 for iPhone 13 Pro).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer