Vipps advarer om phishing-angrep:

- Ikke klikk på lenken!

Kriminelle utnytter endringene som i disse dager skjer BankID, melder Vipps.

RAMMET: Det pågår svindelforsøk gjennom Vipps' merkevare, advarer tjenesten. Foto: Gorm Kallestad / NTB
RAMMET: Det pågår svindelforsøk gjennom Vipps' merkevare, advarer tjenesten. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord, koder eller kortinformasjon ved å sende ut SMS og e-post fra tilsynelatende seriøse aktører, melder Vipps i en pressemelding.

De er selv rammet.

Er du i tvil om henvendelsen på SMS, telefon eller e-post er ekte, oppfordres du å ta direkte kontakt med banken gjennom vanlige kontaktkanaler. Hverken bankene, politiet eller BankID/Vipps vil be deg oppgi innloggingsdetaljer på telefon, via SMS eller e-post, fastslår Vipps.

Hvis du mottar en SMS eller e-post om at du må «sikre sin BankID» eller «sikre kortene dine», skal du altså ikke trykke på lenken, for det er svindel.

I meldingene står det gjerne at din BankID er sperret eller at du skal bekrefte kortinformasjonen din.

Vipps oppfordrer deg til å slette denne e-posten.

«Aldri klikk på lenker der du blir bedt om å gi fra deg kortinformasjon og bekrefte med BankID», skriver selskapet og konstaterer:

«Banker og andre aktører ber deg aldri oppgi sensitiv info ved å følge lenker på SMS og e-post. Denne svindel-e-posten er angivelig fra BankID i samarbeid med Visa og Mastercard».

Les mer om Vipps' advarsel her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer