Iphone-funksjon

Ikke rist

… med mindre du ønsker å aktivere disse snarveiene.

ANGREFUNKSJON: Rister du telefonen, kan du oppleve å få opp en melding. Her er det viktig å trykke riktig, ellers kan det du har gjort gå tapt. Foto: Celina Stamper
ANGREFUNKSJON: Rister du telefonen, kan du oppleve å få opp en melding. Her er det viktig å trykke riktig, ellers kan det du har gjort gå tapt. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alle år har Mac-en din hatt en Command-Z funksjon som lar deg angre din siste endring.

Men visste du at mobilen din også har denne funksjonen?

Dersom du har en iPhone, kan du nemlig riste på den, dersom du ønsker å angre noe.

Denne funksjonen har faktisk eksistert siden 2009, siden iOS 3.

Vær forsiktig

Men dersom du er inne i et dokument eller melding og skriver noe, for så å riste i telefonen, kan du risikere å miste det.

Dersom telefonen viser pop-upen som spør om du vil andre melding. Trykker du «angre» vil den siste setningen du skrev eller endringen du gjorde reverseres.

Rister du på telefonen når du er inne i Facebook eller Instagram sin app, får du opp muligheten til å rapportere et problem.

Angrer du på at du angret?

Dersom du ønsker å angre på en annen måte enn å riste mobilen, kan du bare sveipe med tre fingre fra høyre til venstre.

Og angrer du på at du angret, kan du gjøre det samme, bare motsatt. Sveiper du med tre fingre fra venstre til høyre kommer teksten tilbake igjen.

Vil du unngå funksjonen helt og holdent er det bare å ta turen inn i innstillinger under «tilgjengelighet» og «berøring». Der kan du slå av funksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.