Ikke sikkert disse blir billigere i morgen

Svært mange rekordbillige produkter dagen før dagen.

BLACK FRIDAY: Det er lett å la seg rive med av gode tilbud, men det er ikke gull alt som glimrer. Programleder: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dagen før dagen - ved midnatt går startskuddet for årets store handledag, black friday, som har innatt Norge med storm de siste årene.

Mange butikker har allerede tjuvstartet med såkalte «black week»-ordninger, der enkelte allerede fra lørdag av hadde ekstra gode tilbud, og der de store elektronikkjedene og andre har hatt dagstilbud hele uka.

CASHFLOW: Black Friday er en dag med mange gode tilbud, men det betyr ikke at det er gratis. Programleder: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Over 5.000 rekordbillige produkter

Daglig leder i Prisguiden, Amund Espelien, forteller til Dinside at det i skrivende stund, altså dagen før black friday, er godt over 5.000 produkter som har rekordlave priser. Tilsvarende tall i fjor var 3.500 produkter.

Og vi så det i fjor, da vi brukte natten på å jobbe oss igjennom de beste black friday-tilbudene, at enkelte av produktene faktisk hadde vært billigere tidligere uka enn de var på selveste dagen. Kanskje gjør du derfor lurt i å slå til allerede i dag på enkelte av dem.

Vi har allerede fylt opp kaffemaskinen med bønner og satser på å være oppe ekstra lenge i natt for å finne de beste black friday-tilbudene, slik at de ligger klare når du står opp.

Men her er noen av «black thursday»-tilbudene du muligens bør slå til på allerede i dag. PS! Prisjakt-boksene under hvert produkt oppdateres fortløpende, så avhengig av når du leser denne artikkelen kan det selvsagt bli litt mismatch mellom teksten i artikkelen og prisene i boksen.

VARSEL: Er det et spesielt produkt du ønsker deg, som muligens kommer på tilbud? Da er dette et godt tips! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Hodetelefoner og høyttalere

Jabra lanserte nettopp sine nye Elite 75t-ørepropper, og dermed ser vi kjapt at prisen på forgjengerne, Elite 65t og Elite 65t Active, har falt til rekordlave priser.

Elite 65t active til 999 kroner må sies å være et svært godt kjøp. Foto: Kirsti Østvang
Elite 65t active til 999 kroner må sies å være et svært godt kjøp. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Forleden dag fikk du Elite 65t til 899 kroner hos Ark bokhandel, men det tilbudet har allerede utgått. I dag får du den gjevere Active-utgaven til 999 kroner hos Elkjøp, som blant annet vant Dinsides test av trådløse ørepropper for trening i fjor. Det er nesten 600 kroner rimeligere enn nest billigste butikk:

Bose lanserte i høst sine nye hodetelefoner med støydemping, NCH 700, og her har flere butikker satt ned prisen til 3190 kroner. Det går selvsagt an å sjanse på at man ser 3000-kronersgrensa brytes i morgen, men kanskje ikke, og prisen er uansett en tusenlapp under det de normalt ligger på.

En av våre absolutte favoritter når det gjelder trådløse ørepropper er Sony WF-1000XM3, som flere butikker har satt ned med en drøy femhundrelapp, eller da 20 prosent kontra normalpris. Om du kommer til å få dem veldig mye billigere i morgen? Neppe!

Er du heller på jakt etter å dele lyden med resten av verden, har både Power, Komplett og Elkjøp i dag et knalltilbud på JBL Extreme 2, som er satt ned fra 2500 til 1500 kroner. Vi har ikke en egen test av denne, men vi har hørt den, og til den prisen får du svært mye lyd for pengene.

TV

Også TV-tilbud finnes det flust av, og de blir det nok tradisjon tro også veldig mange av på black friday.

FAKTISK EN TV: Når The Frame er avslått, ser den ut som et hvilket som helst annet bilde på veggen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FAKTISK EN TV: Når The Frame er avslått, ser den ut som et hvilket som helst annet bilde på veggen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Elkjøp selger for eksempel Samsungs «The Frame», som ser ut som et bilde på veggen når den er slått av, til 10.000 kroner i dag for 55-tommersutgaven. Den koster vanligvis 18.000 kroner.

Ellers får du også en QLED-TV fra Samsungs gjeve 9-serie i 65-tommers utgave for 20.000 kroner i dag hos Elkjøp, som konkurrentene tar nesten 35.000 kroner for:

I det hele tatt er det veldig mange TV-er som som er rimeligst på Elkjøp i dag, både fra LG, Philips og Samsung, men det er også fordi Elkjøp i år har valgt å kjøre ut black friday-tilbudene sine allerede på torsdag, så det kan være at konkurransen blir større i morgen. Her er nok et røverkjøp – en 65-tommer OLED-TV fra LG til 16.000 kroner, som bare for en drøy uke siden kostet 35.000 i rimeligste nettbutikk:

Mobiltelefoner

Også en rekke mobiltelefoner er på tilbud denne uka. Er du på jakt etter en rimelig telefon, enten det er til deg selv eller barna, er de 1500 kronene hos Komplett for Xiaomi Mi A2 et svært godt kjøp.

Ikke sikkert disse blir billigere i morgen

Den har jevnt og trutt gått ned i pris siden vi testet den for et snaut år siden, men aldri har den vært så billig som nå. Dette er en telefon som faktisk vil være god nok for de aller fleste av oss.

For under 5.000 kroner får du Samsung Galaxy S10e, den «minste» av årets S10-modeller fra Samsung. Den har ligget jevnt på rundt 6.000 kroner de siste ukene, så her er det altså en tusenlapp å spare.

Nokså kompakte Xperia 5, Sonys nyeste toppmodell som vi testet for bare et par uker siden, er også på rekordtilbud i dag. «Skrell av et par tusenlapper av prisen Sony, så begynner det å hjelpe», sa vår anmelder Kirsti, og Elkjøp fulgte rådet og vel så det – ned fra 8.000 til 5.500 kroner.

Spillkonsoll

Ønsker «ungene» seg ny spillkonsoll, kan du faktisk få en splitter ny Xbox One S denne uka til 999 kroner flere steder. Det er riktignok den såkalte «all digital»-utgaven som ikke har noen mulighet for å spille fysiske plater, så der må alle spill handles direkte fra Microsofts nettbutikk.

Ellers skal du ikke se bort i fra at det kommer gode tilbud på de andre spillkonsollene i morgen, men status akkurat nå er at de er priset slik de pleier.

500 kroner å spare på GoPro

GoPros nyeste kamera, Hero8 Black, ble nylig lansert og får derfor neppe de aller største rabattene på årets black friday, men både foto.no, Stavanger foto og Dustin Home har senket prisen med en femhundrelapp, så hvis du allerede hadde tenkt å kjøpe den …

Mesh-nettverk

Sliter du med dekningen hjemme der det er litt dårlig nett i kjelleren og på verandaen, kan mye være gjort med et såkalt mesh-nettverk, der du i stedet for én ruter har flere noder plassert på strategiske plasser i huset.

MESH: Flere slike plassert rundtom i boligen gjør underverker for trådløsdekningen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MESH: Flere slike plassert rundtom i boligen gjør underverker for trådløsdekningen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her er det også gode tilbud denne uka, som Kompletts tilbud på TP-link Deco M9 (3-pakk) til 2500 kroner, som er en tusenlapp under det mange andre tar for samme pakke.

CDON klinker til med 1600 kroner for den rimeligste Netgear Orbi-pakka, med to noder. Det er også tidenes laveste pris og en tusenlapp under det mange andre tar.

Dette var noen smakebiter på gode black week-tilbud, og det finnes også en drøss av tilbud på PC-er, kjøkkenmaskiner, (robot)støvsugere og mye annet. Her er tjenester som Prisjakt og Prisguiden dine beste venner.

Vi tar som sagt en større runde i natt når selveste black friday starter, så titt gjerne innom i morgen tidlig for flere gode tilbud. De beste har tross alt en tendens til å forsvinne raskest.

SVARTEFREDAG: «Alle» snakker om Black Friday, men hva betyr det egentlig? Programleder: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer