Nokia 9 Pureview lansert

Ikke tre, ikke fire, men FEM kameraer!

Nokia går «all in» på kameraløsningen i sin nye toppmodell.

KA-KA-KA-KA-KAMERA: Nokia stiller med hele fem kameraer på baksiden av sin nye toppmodell, 9 Pureview. Foto: Nokia
KA-KA-KA-KA-KAMERA: Nokia stiller med hele fem kameraer på baksiden av sin nye toppmodell, 9 Pureview. Foto: Nokia Vis mer
Publisert

Årets mobilmesse i Barcelona, Mobile world congress, går av stabelen denne uka, og dermed kommer mobilnyhetene på rekke og rad.

For sju år siden lanserte Nokia sin 808 Pureview-modell på den samme messen, med (den gang) vanvittige 41 megapikslers oppløsning, som var flere ganger så mye som konkurrentene.

Og nå setter selskapet nok en «high score» – Nokia 9 Pureview har hele fem kameraer på baksiden, og det er det første gang vi ser på en mobiltelefon.

To med farger, tre sort/hvitt

Og det er definitivt kameraløsningen som er den store overskriften her. Der flere av konkurrentene nå har gått over til et par-tre kameraer med ulike brennvidder og tilhørende optiske zoom-muligheter, har alle de fem Nokia-kameraene den samme brennvidden – tilsvarende 28 mm om vi regner om til det gamle 35 mm-formatet.

Tre av dem er monokrome (sort/hvitt) og har altså ingen fargefiltre lyset må passere igjennom, mens de to siste kameraene står for fargeinnsamlingen. Ifølge Nokia betyr det at denne telefonen er i stand til å fange inn ti ganger så mye lys som et kamera med én sensor. Lysstyrken på alle Zeiss-objektivene er for øvrig f/1,8 og oppløsningen 12 megapiksler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer