Imponerende videoklipp fra iPhone 4S

På tide å pensjonere videokameraet? Si din mening nederst.

Videoklipp fra mobiltelefoner i høy oppløsning og god kvalitet blir vanligere og vanligere. Her fra filming med iPhone 4S - se videoene i saken. Foto: Vimeo
Videoklipp fra mobiltelefoner i høy oppløsning og god kvalitet blir vanligere og vanligere. Her fra filming med iPhone 4S - se videoene i saken. Foto: Vimeo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden fotografiapparatene begynte å få oppsiktsvekkende god videokvalitet. Jeg husker spesielt godt denne testen av lommekameraer som vi gjorde for TV2 Hjelper Deg høsten 2009, der vi hadde et særlig fokus på videokvaliteten.

Vinneren den gang, Sony Cyber-shot DSC-WX, imponerte oss stort - og vi stilte allerede den gang spørsmålstegn ved behovet for dedikerte videokameraer - for folk flest.

At vi to år senere ser videoopptak fra mobiltelefoner som langt overgår kvaliteten fra kameraene i den testen, kommer imidlertid som en større overraskelse, gitt de fysiske begrensningene knyttet til optikk og sensor.

Apple og Samsung

Vi har tidligere berømmet videokvaliteten på blant annet iPhone 4 og Samsung Galaxy S II, og denne gangen er det iPhone 4S - Apple-telefonen som kommer 28. oktober her til lands, det gjelder. Telefonen ble sluppet i USA i forrige uke, og de første videoeksemplene begynner å poppe opp på forskjellige nettsteder.

Oppløsningen er økt fra 720P til 1080P (1920 x 1080 piksler), også omtalt som full HD-oppløsning. I tillegg er objektivet mer lysfølsomt, blant annet takket være relativt omfattende forbedringer på linse-nivå. Du kan imidlertid fortsatt ikke zoome optisk, kun digitalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer