Quibi:

Ingen episoder over ti minutter

En ny strømmetjeneste ser snart dagens lys. Her er det du bør vite om Quibi.

KOMMER SNART: Quibi er en høyst uvanlig strømmetjeneste - ingen episoder er mer enn 10 minutter, og alt kan sees på både på høykant og på tvers. Foto: Pål Joakim Pollen
KOMMER SNART: Quibi er en høyst uvanlig strømmetjeneste - ingen episoder er mer enn 10 minutter, og alt kan sees på både på høykant og på tvers. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Netflix lenge har dominert strømmemarkedet blir det stadig flere om beinet, der både HBO, Amazon, Apple og flere kjemper om nettstrømmernes gunst.

Innen sommeren lanseres dessuten Disney+ i Norge, som blir sett på som en av de sterkeste utfordrerne – bare på én dag fikk tjenesten 10 millioner abonnenter, til tross for at lanseringen bare fant sted i tre land: USA, Canada og Nederland. Om et par uker lanseres den i ytterligere åtte europeiske land.

Det knytter seg imidlertid stor spenning til en ny tjeneste som skal lanseres 6. april – Quibi.

Quibi - quick bites

Quibi er nemlig en strømmetjeneste som ikke er helt som de andre. Tjenesten skal bare være tilgjengelig på mobiltelefoner, der ingen episoder er mer enn ti minutter lange. Dermed ser skaperne for seg at dette vil være en ypperlig tjeneste når man står i kø, sitter på bussen og liknende.

Du kan se innholdet både i portrett- og landskapsmodus, med en teknikk Quibi-skaperne kaller Turnstyle. Enkelte serier faktisk vil ha en form for interaktivitet, der du vil se ulike ting basert på hvilken retning du holder telefonen – ellers er det først og fremst snakk om en endring av bildeutsnittet. Du kan altså når som helst vri telefonen nitti grader slik at innholdet endres, som da betyr at det både spilles inn, redigeres og sendes ut to ulike utgaver av innholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.