iPhone

«Ingen» får til dette lenger

Etter at Apple fjernet hjemknappen, ble supertrikset vanskeligere å få til.

OMSTART: Etter at Apple skrotet hjemknappen på iPhone har det blitt mye mer tungvint å kjøre en tvungen omstart av telefonen. I denne videoen viser vi deg hvordan man gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvungen omstart er den klassiske løsningen på veldig mye iPhone-trøbbel, særlig av den uforklarlige typen.

Henger telefonen? Tving fram en omstart. Fungerer ikke kameraet? Tvungen omstart fikser trolig biffen. Vil den ikke koble til Bluetooth? Eller er lyden borte? Da vet du hva du må gjøre.

Endret framgangsmåte

Før, da iPhone hadde en fysisk hjemknapp under skjermen, var det bare å holde inne hjemknappen og dvale/vekke-knappen samtidig til skjermen ble svart og Apple-logoen dukket opp. Utrolig lettvint.

Men så skrota Apple hjemknappen, og nå vet «ingen» hvordan de restarter iPhonen lenger. Ok, en liten overdrivelse, men det er blitt mer tungvint.

Tre knappetrykk

Framgangsmåten for å tvinge iPhone til å starte på nytt avhenger av modellen, skriver Apple på sine supportsider.

Har du iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xr, iPhone 11, 12 eller 13 samt iPhone 8 eller SE (andre generasjon), må du gjøre følgende:

Trykk på og slipp raskt Volum opp-knappen, trykk på og slipp raskt Volum ned-knappen og hold deretter inne sideknappen. Slipp knappen når Apple-logoen vises.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer