Ingenting har skjedd på fire år

En mobil til nesten 7.500 kroner bør ha langt mer enn 16 GB lagringsplass, mener vår dataredaktør.

SAMME KAPASITET SIDEN 2011: Flashminne koster en brøkdel av hva det gjorde for fire år siden. Likevel har ikke Apple økt kapasiteten på innstegsmodellen i iPhone-familen. Foto: ILLUSTRASJON
SAMME KAPASITET SIDEN 2011: Flashminne koster en brøkdel av hva det gjorde for fire år siden. Likevel har ikke Apple økt kapasiteten på innstegsmodellen i iPhone-familen. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av tingene jeg liker best ved iPhone 6, er hvor godt kameraet takler vanskelige lysforhold - også når det filmes. Jeg har testet en del mobilkameraer gjennom årene, og har ikke funnet noe med mer pålitelig eksponering og hvitbalanse under nær sagt alle lysforhold.

Derfor bestemte jeg meg for å filme talene i min sønns konfirmasjon med en iPhone.

Problemet var bare at jeg benyttet en utgave med beskjedne 16 GB kapasitet, og selvfølgelig gikk den tom for plass midt under den morsomme talen til onkel Vidar.

Før jeg hadde rukket å frigjøre plass var selvfølgelig talen over for lengst.

Jeg tok selvfølgelig all mulig selvkritikk etter fadesen, og lovet meg selv på tro og ære at jeg aldri mer skal befatte meg med en mobil med en så latterlig begrensning. Jeg stiller meg derfor 100 prosent bak min kollega Kirsti Østvang, som advarer mot å kjøpe den rimeligste iPhone 6S, som dukker opp i butikkene omtrent mens jeg skriver dette.

I tillegg til den høye prisen på nesten 7.500 kroner, mener jeg det er et stort ankepunkt mot iPhone 6S, at innstegsmodellen fortsatt kun har 16 GB kapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer