Kan endre nyhetsstrømmen

Instagram kopierer TikTok igjen

Gir vertikale videoer i fullskjerm-format.

TESTER NYTT DESIGN: Noen brukere har begynt å få opp denne nyhetsstrømmen, hvor vertikale videoer nå er i fullskjerm-modus. Foto: Instagram
TESTER NYTT DESIGN: Noen brukere har begynt å få opp denne nyhetsstrømmen, hvor vertikale videoer nå er i fullskjerm-modus. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Instagram har kjent på konkurransen fra TikTok de siste årene er en kjent sak. I 2020 lanserte de sin egen TikTok-variant, Reels.

Men blant Reels-videoene finnes veldig mange videoer fra TikTok. Det er Instagram lei av, og nylig varslet selskapet at de kommer til å nedprioritere innhold delt fra andre plattformer i nyhetsstrømmen.

Tester ny «feed»

Men Instagram ser ikke ut til å stoppe der. Ifølge TechCrunch holder de nå på å teste et nytt utseende på nyhetsstrømmen som vil gjøre at den ligner enda mer på TikTok, med vertikal sveiping i fullskjerm-format og høyere bilder og videoer.

Instagram-sjef bekrefter testen i en video på Twitter:

I den nye nyhetsstrømmen får du fortsatt tilgang til navigasjonsmenyen nederst, mens knapper for å opprette innlegg, sjekke varsler og gå til innboksen din fremdeles er i toppen.

Linjen med Instagram Stories synes ikke på skjermbildet delt med TechCrunch, men det er kun fordi det ble tatt etter at man skrollet ned fra toppen hvor den befinner seg.

At Instagram vil fokusere enda mer på video, og helst rappe brukere fra TikTok, er ikke så overraskende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.