Kan endre nyhetsstrømmen

Instagram kopierer TikTok igjen

Gir vertikale videoer i fullskjerm-format.

TESTER NYTT DESIGN: Noen brukere har begynt å få opp denne nyhetsstrømmen, hvor vertikale videoer nå er i fullskjerm-modus. Foto: Instagram
TESTER NYTT DESIGN: Noen brukere har begynt å få opp denne nyhetsstrømmen, hvor vertikale videoer nå er i fullskjerm-modus. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Instagram har kjent på konkurransen fra TikTok de siste årene er en kjent sak. I 2020 lanserte de sin egen TikTok-variant, Reels.

Men blant Reels-videoene finnes veldig mange videoer fra TikTok. Det er Instagram lei av, og nylig varslet selskapet at de kommer til å nedprioritere innhold delt fra andre plattformer i nyhetsstrømmen.

Tester ny «feed»

Men Instagram ser ikke ut til å stoppe der. Ifølge TechCrunch holder de nå på å teste et nytt utseende på nyhetsstrømmen som vil gjøre at den ligner enda mer på TikTok, med vertikal sveiping i fullskjerm-format og høyere bilder og videoer.

Instagram-sjef bekrefter testen i en video på Twitter:

I den nye nyhetsstrømmen får du fortsatt tilgang til navigasjonsmenyen nederst, mens knapper for å opprette innlegg, sjekke varsler og gå til innboksen din fremdeles er i toppen.

Linjen med Instagram Stories synes ikke på skjermbildet delt med TechCrunch, men det er kun fordi det ble tatt etter at man skrollet ned fra toppen hvor den befinner seg.

At Instagram vil fokusere enda mer på video, og helst rappe brukere fra TikTok, er ikke så overraskende.

Stadig flere på TikTok

Ifølge TechCrunch varslet Meta, som eier både Instagram og Facebook, at Reels utgjør over 20 prosent av tiden folk bruker på Instagram. For øyeblikket tjener dog selskapet fremdeles mer på Stories enn Reels.

Her til lands øker TikTok-bruken stadig. I den ferskeste Ipsos-undersøkelsen fra første kvartal, er antall nordmenn med TikTok-konto 23 prosent.

Mediet har økt med 5 prosent det siste året, noe Ipsos kaller en eksplosiv økning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer