Instagram utfordrer Snapchat med ny meldingsapp

Med Threads kan du automatisk dele privat informasjon med venner.

TESTER NY APP: Instagram holder angivelig på å teste en ny meldingsapp kalt Threads for privat deling med venner. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix
TESTER NY APP: Instagram holder angivelig på å teste en ny meldingsapp kalt Threads for privat deling med venner. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Synes du det er for mange meldingsapper der ute, har vi dårlige nyheter.

The Verge avslørte mandag at Facebook-eide Instagram internt holder på å teste en ny meldingsapp kalt «Threads» som er «ment å promotere kontinuerlig, personlig deling mellom brukere og deres nærmeste venner».

Med Threads skal du angivelig kunne automatisk dele hvor du befinner deg, hastigheten du beveger deg i samt batteritid, i tillegg til vanlige meldinger, tekst, bilder og video ved hjelp av Instagrams kreative verktøy.

Appen er laget for deling med dine «nære venner» i Instagram (som du selv kan sette opp via innstillingen i Instagram-appen).

Ifølge The Verge viser ikke Threads hvor du befinner deg i øyeblikket på nåværende tidspunkt, men du kunne for eksempel få beskjed om at en venn er «på farten».

I tillegg til den automatiske delingen, skal det også være mulig å oppdatere statusen din manuelt.

Threads skal ha en seksjon hvor man kan lese meldinger. Hvis en venn nylig har lagt ut noe på sin story, vil man også kunne se det.

Ikke første forsøk

Engadget skriver at Facebook lenge har slitt med å lage en separat meldingsapp til Instagram. I mai skrotet de en app kalt Instagram Direct som de begynte å jobbe med i slutten av 2017.

- Threads ser ut til å være Facebooks forsøk på å slå sammen det beste av Instagram og Snapchat, skriver Engadget.

I tillegg til meldingsfunksjonene har Snapchat sitt Snap Map, hvor du kan se hvor vennene dine befinner seg på et kart.

Når Threads blir lansert, er uvisst, og The Verge påpeker at Facebook kan ende opp med å avsluttet prosjektet akkurat som de gjorde med Direct.

Tidligere i år sa imidlertid Facebook-sjef Mark Zuckerberg at han mente at private meldinger var selskapets fremtid:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer