Installer det beste fra Netscape i Internet Explorer

Kampen mellom Netscape og Microsoft om full kontroll over nettleserbrukerne er definitivt ikke over. Det kanskje mest originale utspillet så langt, er Netscapes "plugin" til Internet Explorer som gir adgang til nyttige funksjoner fra Netscape. Programmet er lite og helt gratis, og her er en oversikt over hva du får.

Publisert

"Oppgraderingen" ble lagt ut i forrige uke, og er helt klart konstruert for å lokke IE-brukere til Netscapes nye web-portal, Netscape Netcenter. Programmet fungerer slik at det legger seg inn i Internet Explorer, og påvirker hvordan programmet virker.

Smartere surfing?

Blant nyhetene i Netscape 4.5, er ulike funksjoner for å gjøre det enklere å finne nyttig informasjon på nettet. Du kan blant annet skrive nøkkelord direkte i adressefeltet for å finne nettsteder, eller klikke på en knapp merket "What´s related" for å finne andre nettsteder som ligner på det du har åpent for øyeblikket.

Det som skjer da, er at du får anbefalinger fra Netcenter, og dermed en knytning til innholdet hos Netscape. Mange tror det ligger mange reklamekroner i slike startsteder på Internett, så gevinsten kan bli enorm for Netscape hvis dette lykkes. Teknologien bak What´s related er utviklet at selskapet Alexa (se egen artikkel om dette), og bygger på avansert automatikk.

Programtillegget til Internet Explorer gjør disse innholdsfunksjonene tilgjengelige på den samme måten som i Communicator 4.5, og Netscape kan derfor rappe reklamekronene som brukere av Internet Explorer genererer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer