Internett med fiberoptikk

Ønsker du deg stor båndbredde på Internett-forbindelsen? En av mulighetene er fiberoptiske linjer, og fibernettverk vokser raskt utover i store deler av landet.

Internett med fiberoptikk
Publisert

Fiberoptiske linjer gir stor båndbredde, men er kanskje ikke løsningen for deg som privatperson – ennå. De store nettverkene av fiberoptiske linjer som bygges ut er stort sett myntet på bedriftsmarkedet. Det reflekteres i høy pris, og nettverkene bygges også først ut i typiske industri-/bedriftsområder.

Likevel er utviklingen spennende for deg som er privatkunde. For nye teknologier som først får innpass på bedriftsmarkedet, forflytter seg som oftest til privatmarkedet – så sant nyvinningen er til utbytte for deg som forbruker.

Fiberrikt i Østfold

ElTele er et nasjonalt selskap som er satt sammen av selvstendige, regionale ElTele-selskaper, og tilbyr produkter og tjenester innen fire hovedområder: bredbåndstjenester, Internett-aksess, telefoni og data- og nettverksløsninger.

ElTele Østfold har trått til på utbyggingsfronten, og har bygget et fibernettverk som dekker alle østfoldbyene: Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden og Askim. Nettet er bygget ut litt forskjellig i de forskjellige byene, men generelt sett dekker det de viktigste næringsområdene og er under kontinuerlig utbygging, i følge Magne Bakke, teknisk direktør i ElTele Østfold. Nettet består av 110 km fiberkabel som er gravd ned i jorden og 170 km luftkabel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer