Internett over laserstråler

Det amerikanske selskapet TeraBeam introduserer Internett over laserstråler. På denne måten kan brukere få Internett-forbindelse på flere Gigabit per sekund.

Slik virker Internett-laser, ifølge TeraBeam. Denne illustrasjonen er hentet fra deres egen presentasjon.
Slik virker Internett-laser, ifølge TeraBeam. Denne illustrasjonen er hentet fra deres egen presentasjon. Vis mer
Publisert

Det er allerede lenge siden Internett bare var tilgjengelig over telekabler. Her hjemme har TV-kabel- og radioforbindelser til Internett for lenge siden blitt en realitet, selv om bare et mindre antall brukere har kunnet ta det i bruk.

Vi har i en 5812">omfattende artikkelserie fortalt om hvilke alternative internettforbindelser som finnes på det norske markdet. Nå kommer enda en ny teknologi: laserforbindelse, kalt Fiberless Optics.

I følge produsenten av denne teknologien, TeraBeam, skal den gi nye muligheter for kravstore brukere i storbyer. Det er særlig små og mellomstore bedrifter Fiberless Optics er beregnet på.

Fiberless Optics baserer seg på at laserstråler sendes direkte fra en sentral node til spesielle mottakere, som for eksempel plasseres i et vindu. Det er da viktig at det er direkte sikt mellom disse to punktene, slik at strålen ikke brytes.

Laserforbindelse skal ifølge TeraBeam innebære noen viktige fordeler. For det første skal dette føre til økonomiske besparelser, sammenlignet med et nett basert på kabler. Dette er selvsagt fordi løsningen ikke krever graving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer