Internett på reise

Det er ikke alltid like enkelt å komme på nett når man er ute og reiser. Vi har ferske erfaringer med dette, fra en nylig avsluttet reise i USA.

Publisert

Selv om vi har lang erfaring med å koble oss opp til forskjellige nettverk når vi er på reise, dukker det stadig opp nye utfordringer. Det minner oss på at vi aldri blir utlært, og at man kan ta forberedelsene litt for lettvint når man tror at man har opplevd det meste.

Godt forberedt?

Vi reiste nylig til USA for å dekke Comdex-messen i Las Vegas. Vi brakte med oss vår bærbare Dell Latitude, og for anledningen tok vi med et NetCommander USB-basert 56K modem. Dette hadde vi en gang mottatt til test, men fikk aldri testet det den gangen. Vi testet modemet hjemmefra, og det fungerte helt utmerket.

Vi sjekket det senere fra et hotell i Arendal, og fikk antagelig verdens dårligste forbindelse. Dette antok vi skyldtes hotellets telefonsystem, siden modemet igjen fungerte helt utmerket når vi senere testet det på kontoret.

Da vi kom til USA var vi først noen dager og besøkte venner i Santa Monica, som er en liten kystby i Los Angeles-området. Vi tok inn på vårt hotell, sjekket kontakter og avstander mellom telefon og skrivebord, og dro ut for å kjøpe de nødvendige kabler og overganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer