Internett stjeler TV-tittere

En undersøkelse blant 38 mill. amerikanere viser at TVen taper terreng til Internett. Det er ikke umulig at Internett en gang i fremtiden vil utkonkurrere dagens TV helt. Allerede nå er det programvare tilgjengelig for å vise levende bilder direkte i nettleseren din.

Internett stjeler TV-tittere
Publisert

Simmons Online Studies II, en undersøkelse blant 38 mill. voksne amerikanere, viser at 37% av de aktive internettbrukerne ser mindre på TV til fordel for Internett. Undersøkelsen viser også at to tredjedeler av de aktive surferne bruker minst 10 timer i måneden på Internett.

Noe av forklaringen på denne tendensen ligger i at flere og flere får økt båndbredde (altså en raskere tilknytning) til Internett. Økt båndbredde fører nemlig til økt bruk av Internett i følge en annen undersøkelse gjennomført av IDC i mars.

Hvis dette er en trend som fortsetter, vil mediebildet kunne endre seg dramatisk i løpet av de neste årene. Dagens løsninger med ISDN og modemer med 56 Kb/sek må regnes som overgangsløsninger. Det som virkelig kan sette fart i utviklingen er internett-tilknytning via kabel, satelitt eller strømnettet. Allerede nå har flere norske e-verk konkrete planer. Les mer om Internett via strømnettet.

Internett blir kanskje TV

Med økt båndbredde vil det bli teknisk mulig å overføre TV-bilder via Internett, og det åpner for helt nye muligheter. Tenk deg for eksempel å finne et magasin som omhandler hobbyen din med både artikler og videofilmer. Eller en avis hvor du kan velge mellom en vanlig nyhetssending eller vanlige avisartikler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer