Internett via satellitt

En forrykende utvikling er i gang. Tilbud om Internett via satellitt har vært lansert i mindre målestokk. Nå står nye, mer omfattende tilbud på trappene: Først, bredere lansering av Internett via satellitt fra flere selskap allerede i november. Så, muligheten til å både ta imot digital-TV og Internett på samme parabolantennen.

Internett via satellitt
Publisert

Men parabolantenne innstilt mot en kommunikasjonssatellitt, et ekstra PC-kort og programvare kan du få Internett rett inn i heimen. Flere selskap jobber nå med tilbud for privatbrukere og hjemmekontor, som lanseres i nærmeste fremtid. Vi har snakket med to av selskapene, som lover spennende tilbud i ukene som kommer.

Slik virker det

En parabolantenne blir montert på taket ditt hjemme (kontakt en radio- og TV-installatør, hvis du ikke har slik erfaring) og du installerer et ekstra PC-kort og programvare i maskinen din.

Når du logger deg på Internett og sender en forespørsel om informasjon, må dette skje via telelinjer (du trenger ISDN-kort eller analogt modem), via kabel-TV-nettet eller annen type linje ut. All innkommende informasjonen kommer så tilbake til deg via satellitt. Derved har du en rask og direkte Internett-tilknytning.

Flere fordeler med satellitt

Løsningen med nedlasting fra satellitt og opplasting via en annen forbindelse gir deg som bruker stor båndbredde til en rimelig penge. Det er der fordelen ligger. Hastigheten på en slik forbindelse lover godt. Et av satellittilbudene som kommer i november, frister deg med en forbindelse på opp til 7 Mbit per sekund. Samtidig legges prisene på et nivå som skal passe deg som er privatbruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.