Internett via toveis satellitt kommer

Nedlasting fra Internett via satellittforbindelse er allerede et tilbud mange benytter. Stor nedlastingshastighet gir fordeler, men tilknytningen til nettet går fremdeles via andre forbindelser. Nå lover selskaper toveis Internett-tilknytning via satellitt.

Internett via toveis satellitt kommer
Publisert

Det finnes flere tilbud om tilknytning til Internett via satellitt, og du kan lese om disse og andre tilknytningsmuligheter i vår serie 5812">Tema: Internett-teknologi.

Men selv om du har et abonnement på tilknytning til Internett via satellitt, må du altså likevel ha et annet Internett-abonnement i tillegg. Hvorfor? Fordi dagens tilbud om Internett-tilknytning via satellitt kun er enveis – til nedlasting. For å sende forespørsler til nettet eller laste opp annen informasjon, må du ha en annen tilknytning i tillegg.

Toveis fremtid

Det er selvfølgelig allerede teknisk mulig å ha en toveis kommunikasjonstilknytning via satellitt. Men saken er den, at ingen (så vidt vi vet) tilbyr en slik toveis Internett-tilknytning på det åpne markedet i skrivende stund.

Men ting skjer også innen dette området. Kanskje også snart i Norge...

Men først skjer det noe i USA. Der er det flere selskaper som jobber for å være først ute på markedet med et slikt tilbud. Nylig kunngjorde det nyoppstartede satellittselskapet iSky i Colorado at det planlegger å komme med et tilbud om toveis bredbåndsaksess til Internett via satellitt i slutten av 2001. Klarer lille iSky dette, slår de også kommunikasjonskjempene Hughes Electronics og EchoStar i kampen om å være først ute på markedet med et slikt tilbud. Hughes og EchoStar har nemlig tatt mål av seg å kunne klare det samme innen 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer