Internettradio med topp lyd fra Lycos

Hvis du tror at radio over Internett høres ut som en telefonstemme fra Afrika, vil du bli overrasket over de nye løsningene som kommer nå. Med Lycos Radio får du nemlig glassklar lyd direkte over nettet, til og med på et vanlig modem.

Publisert

Radio over Internett har vært vanlig ganske lenge, men problemet har vært dårlig lydkvalitet. Selskapet RealNetworks har løst dette med sin RealPlayer G2, og klarer nå å levere fullverdig lyd, selv om du bare har et vanlig modem.

RealPlayer G2 har åpninger slik at innholdsleverandører kan presentere sitt eget materiale med sitt eget grensesnitt, men med RealPlayer i "kjelleren". Denne varianten er f.eks. brukt av RollingStone, som har laget sin egen non-stop radio med 12 kanaler, og er nå også tatt i bruk av Lycos.

Lycos-radioen inneholder 5 ulike kanaler med forskjellige stilarter. Når du starter radioen, startes RealPlayer G2 i bakgrunnen, og du er i gang. Radioen har også mulighet for å vise video, men det har vært umulig å teste i dag, og er egentlig en teknologi for fremtiden.

Elendig av og til

Det har vært mye blest omkring lanseringen av radioen fra Lycos. Det betyr at trykket på serveren er enormt den første tiden, og du må derfor regne med at ikke alt virker som det skal de første dagene. Dette erfarte vi også da vi testet radioene fra WiredPlanet og RollingStone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer