Invitér til møter med Meet

Elegant løsning fra Microsoft-eide Sunrise.

ENKELT: Meet lar deg enkelt invitere til møter fra telefonen ved å fungere som et eget tastatur. Foto: SUNRISE
ENKELT: Meet lar deg enkelt invitere til møter fra telefonen ved å fungere som et eget tastatur. Foto: SUNRISE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sunrise har lenge vært en av våre favoritter når det kommer til kalenderapper.

Til å begynne med var den kun tilgjengelig for iOS, men på denne tiden i fjor ble appen også tilgjengelig på Android-telefoner.

>> Les mer om Sunrise-appen

Kjøpt av Microsoft

Det var tilsynelatende ikke bare vi som var begeistret for denne appen. I februar i år ble selskapet kjøpt opp av Microsoft.

Detaljene ble aldri avslørt så vidt vi kan se, men ifølge Techcrunch dreier seg om det oppkjøp på rundt 100 millarder millioner dollar, eller en snau milliard norske kroner.

Appen er dog fortsatt ikke tilgjengelig for Windows Phone, men ifølge Microsoft-bloggen ser det ut til at temaet bak Sunrise er godt involvert i utviklingen av Windows 10.

LES OGSÅ: Slik får du ukenumre i iPhone-kalenderen

Ny funksjon - Meet

MOTTAKER: Mottakeren får opp en nettside som dette for å velge egnet møtetidspunkt.
MOTTAKER: Mottakeren får opp en nettside som dette for å velge egnet møtetidspunkt. Vis mer


Å avtale tidspunkt for et møte er ikke alltid like enkelt. Minst to kalendere må ha de samme åpne hullene, og det kan ofte resultere i flere henvendelser frem og tilbake før man finner tidspunktet som passer samtlige parter.

For ikke å snakke om at det fort blir litt hopping frem og tilbake mellom apper på telefonen der man sjekker avtaleboka for å foreslå tidspunkter.

Sunrise' nye Meet-funksjon kan være kjærkommen for mange i så måte. Den fungerer nemlig som et eget tastatur for iOS og Android, men har ingen taster. Når du bytter til Meet-tastaturet kan du imidlertid lage en rask møteinvitasjon. Da får du opp kalenderen din slik at du enkelt kan foreslå tidspunkter til motparten, samt varighet og møtested.

Resultatet blir en lenke som limes inn i eposten, tekstmeldingen eller hva du holder på å sende. Når motparten klikker her, får vedkommende opp en nettside og kan dermed velge hvilket møtetidspunkt som passer best.

Videoen under viser hvordan det fungerer:

Slik bruker du den

Avhengig av hvilken telefon er det litt ulike fremgangsmåter for å aktivere Meet-tastaturet:

iOS
Installerer du Sunrise på iOS, må du aktivere Meet-tastaturet, som gjøres via innstillinger, generelt, tastatur. Derfra går du inn på tastaturer og velger legg til nytt, for så å velge Meet-tastaturet.

Dette kan du så bytte til ved å holde fingeren nede på globus-ikonet på det vanlige tastaturet.

LES MER: Slik bruker du tredjeparts-tastaturer på iOS

Android:
På Android åpner du Sunrise-appen, trykker på innstillinger-ikonet øverst til høyre, velger Meet - Preferences and Help og velger enable the Meet keyboard.

Når du har gjort det, kan du bytte til Meet-tastaturet mens du skriver en epost eller lignende ved å sveipe ned fra toppen og trykke på tastaturvarselet (gjelder Android 5.0 og nyere), eller ved å trykke på tastaturikonet i statuslinjen nederst (gjelder tidligere Android-versjoner).

Tastaturet hopper automatisk tilbake til det forrige når du er ferdig med å lage møteinvitasjonen.

Og - gjør du en annen avtale på ett av tidspunktene du har satt opp før mottakeren har rukket å svare, fjernes dette valget automatisk slik at du ikke får møtekræsj.

Sunrise.am (nettsted)
Sunrise for Android (Play butikk, gratis)
Sunrise for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Ti kjekke Google Kalender-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer