iOS5, OSX Lion og Apple iCloud

Synkroniserer alt innhold på tvers av dine enheter.

iOS5, OSX Lion og Apple iCloud
Publisert
Sist oppdatert

Vi fulgte Apples pressekonferanse på direkten, der Steve Jobs igjen var å finne på scenen foran en fullsatt sal i San Francisco.

Og - så og si alt av rykter stemte. Apple viste først frem OSX Lion; den neste versjonen av operativsystemet for Mac, der nyhetene er mange (over 250). Lion kommer i løpet av juli, og vil koste 209 kroner. Men – oppgraderingen kommer ikke på CD-plate, men kjøpes som en helt vanlig app gjennom Mac App Store, der nedlastingen er på 4GB og der man ikke en gang trenger å reboote (!)

Blant nyhetene er multitouch-gestures (der du bruker flere fingre på styreflaten) for å gjøre ulike ting i operativsystemet, deriblant også mission control der du ved å sveipe tre fingre oppover kan se alle åpne programmer i ett og samme vindu.

Programmer lar seg også nå kjøre i fullskjermmodus, og Mac App Store er bygd inn i Lion; et program du pr nå laster ned ved siden av.

Vi ser også nytten av et par andre nye funksjoner; Resume lar deg fortsette der du slapp selv om du lukket en applikasjon – alt tas vare på enten du hadde merket tekst eller fylte ut et skjema. Auto save sørger for å lagre hele tiden slik at du ikke mister noe om du får trukket ut strømkabelen eller hva det måtte være, og Versions lagrer også filhistorikken slik at du kan bla tilbake for å finne tidligere utgaver av et dokument.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer