iPaq H4150

Den nyeste iPaq-modellen fra HP kombinerer stil og ytelse. Sett bort fra noen mindre problemer med skjermen, er denne PDAen noe av det beste på markedet akkurat nå.

Publisert
iPaq H4150

Vi husker fortsatt hvor liten og stilig H1940-modellen til HP er. 1940 er imidlertid en rimelig PDA, uten de mest avanserte funksjonene som for eksempel innebygd trådløst nettverk og kraftig prosessor. På den andre siden av skalaen har vi modeller som H5550, som har alt av tekniske muligheter, men er en god del større. Nå har HP kombinert det beste av to verdener, og resultatet heter altså H4150.

Liten, men ikke svak

Utseendemessig ligner H4150 veldig på H1940. Den er like liten, og veier bare lite grann mer (133 gram – H1940 veier 125 gram). Den har også den samme avrundede formen. Knappene er imidlertid litt annerledes, med en firkantet styreknapp og runde funksjonsknapper. Responsen og komforten til knappene er for øvrig god, og de føles litt bedre enn på H1940.

På toppen av enheten finner vi av/på-knappen, og det er to lys plassert på hver side av denne. Det venstre lyset viser status på trådløs tilkobling – når WLAN er aktivert, blinker lyset grønt, og når Bluetooth er på, blinker det blått. Er begge funksjonene på, veksler lyset mellom grønt og blått – meget smart.

Lyset på høresiden brukes blant annet til å varsle om lavt batteri.

Det er også plass til de sedvanlige knappene for lydopptak, uttak for hodetelefoner og IR-port som befinner seg nederst på enheten. H4150 støtter minnekort av SD/MMC-standarden, og det er plass til kortene på toppen av PDAen.

Skjermen er av samme typen som i alle nyere iPaq-modeller, altså en TFT-skjerm med støtte for 65.000 farger. Denne skjermen har også det samme problemet vi merket med H1940 – hvit bakgrunn er ikke hvit, den er gullfarget. Det plager oss, og håper at HP fikser problemet snart. Utover dette har skjermen meget høy bildekvalitet.

Alt uten en tråd

iPaq H4150

Når det gjelder funksjonalitet, får du virkelig mye for pengene i pakken. Vekten er lagt på kommunikasjon, og det er selvsagt IR-port og SDIO-støtte for tilleggsutstyr. Og det er plass til både Bluetooth og WLAN-tilkobling, slik at alle dine trådløse behov blir tatt vare på. Det henger også sammen med at H4150 bruker den nyeste versjonen av Windows Mobile-operativsystemet, som fungerer meget bra sammen med trådløse løsninger. Oppsettet av WLAN, for eksempel, er ekstremt enkelt: iPaqen fant alle nettverkene i nærheten øyeblikkelig, vi valgte den aktuelle og tastet inn nøkkelen. Da var det klart til surfing uten en tråd.

Signalstyrken er god, selv om H4150 ikke har utvendig antenne, slik de større modellene fra HP har.

iPaq H4150

Maskinvaren for øvrig står ikke tilbake for de kraftigste modellene, med en 400 MHz prosessor og 64 MB minne (55 MB er tilgjengelig for brukeren). HPs toppmodell, H5550, har 128 MB minne, og det er altså den eneste klare forskjellen når det gjelder kapasiteten på de to versjonene.

Konklusjon

Bortsett fra at vi irriterer oss over den gullfargede skjermen, er H4150 en svært tilfredsstillende liten PDA. Funksjonalitetsmessig kan den måle seg med de største gutta i klassen, samtidig som den er liten, stilig og presentabel. En utmerket kombinasjon, som riktignok koster en del – men de 6.000 kronene du må betale gir deg veldig mye PDA for pengene.

Les for øvrig våre grundige tester av H5550 og H1940.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer