Kjøpeguide 2019:

iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max?

Hvilken iPhone skal du velge?

TRE ALTERNATIVER: Hvilke forskjellerer det egentlig mellom Apples tre nye iPhone-modeller? Og hvilken skal du velge? Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
TRE ALTERNATIVER: Hvilke forskjellerer det egentlig mellom Apples tre nye iPhone-modeller? Og hvilken skal du velge? Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Apple lanserte denne uken tre nye iPhone-modeller: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. De kommer i salg 20. september, men vil kunne forhåndsbestilles fra fredag den 13. september.

Synes du det er vanskelig å vite hvilken av de tre nye iPhonene du skal velge? La oss prøve å hjelpe deg på vei!

Greit å vite:

iPhone 11 erstatter fjorårets iPhone Xr, men verdt å merke seg er at Apple vil fortsette å selge den gamle modellen til en lavere pris.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max overtar plassen til iPhone Xs og iPhone Xs Max, som begge forsvinner fra butikkene.

UTVALGET: Apple beholder også iPhone 8 i sortimentet sammen med iPhone Xr og de nye modellene. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UTVALGET: Apple beholder også iPhone 8 i sortimentet sammen med iPhone Xr og de nye modellene. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Dette er likt

iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har flere ting i felles.

 • Designet er relativt likt, bortsett fra farge- og materialvalg og størrelsene (mer om det snart).
 • De har alle Apples nye prosessor, A13 Bionic, som selskapet hevder skal være den kjappeste på smarttelefonmarkedet.
 • Alle har forbedret batteritid i forhold til forgjengerne, dog ikke like mye. iPhone 11 byr på en time ekstra batteritid, mens iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max byr på henholdsvis 4 og 5 timer ekstra battertid.
 • De kommer alle med Apples nye U1-brikke, som skal gjøre det enklere å finne annet utstyr som også har en U1-brikke.
 • Alle har Face ID-ansiktsopplåsning, og Apple hevder denne skal fungere fra enda flere vinkler enn tidligere.

Dette får du bare på Pro-modellene

Apple har prøvd å rydde opp i navneforvirringen på de ulike modellene sine, så nå heter standardmodellen iPhone 11, mens de to flaggskipene har fått et Pro-tilnavn, iPhone 11 Pro og 11 Pro Max.

Hovedforskjellen mellom den vanlige utgaven og Pro-modellene ligger i kameraet; førstnevnte har et dobbeltkamera mens de to siste har det samme trippelkameraet.

Men det er også flere ting som gjør at de er mer «pro»:

KRAFTIGERE LADER: Kjøper du en av de nye iPhone 11 Pro-modellene, får du med den større laderen til høyre. Foto: Kirsti Østvang
KRAFTIGERE LADER: Kjøper du en av de nye iPhone 11 Pro-modellene, får du med den større laderen til høyre. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
 • Pro-modellene kommer i et annet materiale enn iPhone 11. De er av rustfritt stål og har en bakside i matt glass, men standardmodellen er laget av aluminium.
 • De er også utstyrt med Apples Super Retina XDR OLED-skjermer, mens iPhone 11 har en Liquid Retina LCD-skjerm. OLED-skjermene byr på dypere sortnivå, bedre kontrast, høyere lysstyrke og rikere farger.
 • Apple har valgt å legge ved en kraftigere 18 watts lader i eskene til iPhone 11 Pro og 11 Pro Max, mens iPhone 11 kommer med en svakere 5 watts lader.
 • iPhone 11 Pro og 11 Pro Max skal være mer vannbestandige enn standardutgaven. iPhone 11 skal skal tåle å være under vann ned til 2 meter i opptil 30 minutter, mens Pro-modellene skal tåle å være under vann ned til 4 meter i opptil 30 minutter.

Størrelse

Årets iPhone-modeller kommer i tre størrelser:

 • iPhone 11: 6,1" skjerm
 • iPhone 11 Pro: 5,8" skjerm
 • iPhone 11 Pro Max: 6,5" skjerm
FRA VENSTRE: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Standardmodellen er altså ikke den minste. Max er, vel, max! Foto: Apple
FRA VENSTRE: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Standardmodellen er altså ikke den minste. Max er, vel, max! Foto: Apple Vis mer

Hvilken som er best, kommer selvsagt an på hva du foretrekker. Vil du ha minst mulig mobil eller størst mulig skjerm å surfe og se tv-serier på?

Det lureste du kan gjøre er å gå til en butikk og prøve selv, eller prøve fjorårsmodellene om du kjenner noen som har dem – størrelsesmessig er de tre nærmest identiske med telefonene de erstatter.

Har du store hender, kan den største modellen med 6,5 tommer skjerm, antagelig bli fort stort å håndtere. Selv om det som regel er en vanesak å gå fra mindre til større mobil.

Apple har også flere funksjoner som gjør det enklere å bruke en stor mobil med én hånd.

Synes du selv den minste størrelsen, iPhone 11 Pro, blir for stort, selges fremdeles iPhone 8 med 4,7 tommer skjerm - og så ryktes det at Apple kommer med en ny mindre iPhone i 2020.

A woman tries out a new Apple 11 Pro during an Apple product launch event at Apple's headquarters in Cupertino, California on Tuesday, on September 10, 2019. - Apple unveiled its iPhone 11 models Tuesday, touting upgraded, ultra-wide cameras as it updated its popular smartphone lineup and cut its entry price to $699. (Photo by Josh Edelson / AFP)
A woman tries out a new Apple 11 Pro during an Apple product launch event at Apple's headquarters in Cupertino, California on Tuesday, on September 10, 2019. - Apple unveiled its iPhone 11 models Tuesday, touting upgraded, ultra-wide cameras as it updated its popular smartphone lineup and cut its entry price to $699. (Photo by Josh Edelson / AFP) Vis mer

Kamera

Apple har gjort store kameraforbedringer i alle de nye iPhone-modellene. Vi dropper de tekniske detaljene, men det du trenger å vite er hva forskjellen mellom de løsningene er.

 • iPhone 11 har altså et hovedkamera med to kameraer, et vidvinkelkamera («vanlig») og et ultravidvinkel. Forgjengeren iPhone Xr hadde bare ett vidvinkel.
 • iPhone 11 Pro og 11 Pro Max har et hovedkamera med tre kameraer, et vidvinkel-, et ultravidvinkel- og et telefotokamera. iPhone Xs og Xs Max hadde bare vidvinkel og telefoto.

Det at alle tre nå kommer med et nytt ultravidvinkel-kamera, betyr at du får plass til enda mer på bildet enn før. Det byr på 2x optisk zoom ut (eller 0,5x optisk zoom avhengig av hvordan man velger å se det), noe som gjør at du får plass til fire ganger så mye i bildet.

LANSERINGEN: Apple-sjef Tim Cook lanserer iPhone 11 Pro 10. september 2019. Foto: REUTERS/Stephen Lam
LANSERINGEN: Apple-sjef Tim Cook lanserer iPhone 11 Pro 10. september 2019. Foto: REUTERS/Stephen Lam Vis mer
NYTT KAMERAGRENSESNITT: Apple har gjort det slik at du kan se hvordan bildet blir med ultravidvinkel i kamera-appen på de nye iPhone-modellene. Foto: Apple
NYTT KAMERAGRENSESNITT: Apple har gjort det slik at du kan se hvordan bildet blir med ultravidvinkel i kamera-appen på de nye iPhone-modellene. Foto: Apple Vis mer

iPhone 11 Pro og 11 Pro Max kommer også med et tredje telefotokamera, som skal fange opp 40 prosent mer lys enn på Xs-telefonene. Med dette får man også 2x optisk zoom inn. Dette ekstra kameraet på Pro-modellene har en brennvidde spesielt egnet for portrettbilder.

Kameraprogramvaren får også et løft med iPhone 11, og alle de tre modellene får en ny nattmodus som skal gi bedre bilder i dårlige lysforhold.

NATTMODUS: Slik ser iPhone 11-bilder ut med og uten nattmodus, ifølge Apple.
NATTMODUS: Slik ser iPhone 11-bilder ut med og uten nattmodus, ifølge Apple. Vis mer

For øvrig har Apple gitt alle de tre nye modellene det samme nye frontkameraet på 12 megapiksler, opp fra 7 megapiksler på fjorårets modeller. Frontkameraet støtter nå også saktefilm, eller «slofies» som Apple vil at vi skal kalle det.

Både front- og hovedkameraet på alle iPhone 11-modellene har for øvrig 4K-sensor, og Apple hevder at hovedkameraet er det beste på mobilmarkedet til video. De skal ha gjort det mulig å bytte mellom kameraene sømløst mens man filmer, og det finnes også en «audio zoom»-funksjon, som vil fokusere mikrofonen på det du filmer om du for eksempel har zoomet inn med kameraet.

Det skal være mulig å bytte mellom kameraene sømløst mens man filmer, noe . Apple tillater dessuten tredjepartsapper å ta opp video fra flere kameraer samtidig.

Farger

Alle iPhone-modellene kommer i ulike farger, men ikke de samme.

Som tidligere nevnt brukes heller ikke samme materialer, for eksempel har iPhone 11 en glanset bakside, mens Pro-modellene er matte. Vi antar det innebærer at de vil være mindre utsatt for fingermerker, men vi har ikke fått prøvd ennå, så det er bare en teori.

iPhone 11 kommer i seks farger: lilla, gul, grønn, svart, hvit og rød. Lilla og grønn er den nye fargen i år, og vi synes de ser veldig fine ut.

iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max?

iPhone 11 Pro-modellene kommer i fire farger: midnattsgrønn, sølv, stellargrå og gull. Her er det midnattsgrønn som er ny av året, og vi tipper mange vil gå for denne.

iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max?

Priser

For noen vil kanskje pris være mest avgjørende for valget av ny iPhone. Sammenlignet med fjorårets modeller er iPhone 11 blitt 200 kroner billigere, mens iPhone 11 Pro og 11 Pro Max er henholdsvis 500 og 300 kroner dyrere.

iPhone 11 er den billigste modellen, og koster følgende:

 • 64 GB for 8 490 kroner
 • 128 GB for 9 090 kroner
 • 256 GB for 10 390 kroner

iPhone 11 Pro er den billigste av de to toppmodellene, og koster følgende:

 • 64 GB for 11 990 kroner
 • 256 GB for 13 890 kroner
 • 512 GB for 16 190 kroner

iPhone 11 Pro Max er, ikke overraskende, den dyreste, og koster følgende:

 • 64 GB for 12 990 kroner
 • 256 GB for 14 890 kroner
 • 512 GB for 17 190 kroner

Merk at Apple ikke tilbyr samme lagringskapasitet på iPhone 11 som på iPhone 11 Pro og 11 Pro Max.

Alle kommer riktignok med 64 GB som grunnkapasitet, men deretter har iPhone 11 enten 128 eller 256 GB, mens det er det dobbelte på iPhone 11 Pro og 11 Pro Max.

Er 64 GB nok? Tja, tar du mye bilder og video, vil det antagelig fort fylles opp, så det kan lønne seg å gå ett steg opp, selv om bilder og video ikke tar like mye plass som de gjorde for mer enn to år siden. På iPhone 11 er prisforskjellen kun 600 kroner mellom 64 og 128 GB-modellene.

Både Samsung og Huawei har nå 128 GB som minstekapasitet på sine toppmodeller.

Konklusjon

Hvilken av de nye iPhone-modellene du skal kjøpe, kommer helt an på dine behov og preferanser, men helt enkelt kan vi si at lommeboka avgjør.

iPhone 11 koster minst, og har både den kjappeste nye prosessoren til Apple og et oppgradert kamera.

Er du spesielt opptatt av foto, holder vi en knapp på iPhone 11 Pro, da den med det tredje telekameraet er best egnet til å ta portrettbilder, for eksempel. Det er også kjekt med den kraftigere laderen, men denne kan du kjøpe separat til standardmodellen om du vil.

Er stor skjerm det viktigste, er det iPhone 11 Pro Max som gjelder, men det vil koste deg.

Så gjenstår det selvsagt å se hvor bra de nye iPhone-ene er når vi får de inn til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer