iPhone 5 støtter ikke Telenors 4G

Nedslående melding for iPhone 5-kundene.

Hvis du kjøper iPhone 5 vil du ikke dra nytte av Telenors nye 4G-nett. Foto: DinSide Data
Hvis du kjøper iPhone 5 vil du ikke dra nytte av Telenors nye 4G-nett. Foto: DinSide Data Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor skal om kort tid åpne sitt fjerde generasjon mobilnett, populært kalt 4G, som skal gi inntil ti ganger raskere mobilsurfing. I høst kommer det en rekke telefoner som støtter dette nettet, blant annet Nokia Lumia 920, og nye modeller fra Samsung, Sony og LG, skriver Dagens IT.

Ikke raskere med iPhone 5

Den desidert mest omtalte mobilnyheten denne høsten, Apples iPhone 5, støtter imidlertid ikke dette nye nettet. Dette bekrefter Telenor overfor avisen. Dermed vil man du ikke kunne surfe raskere på en iPhone 5 enn på iPhone 4 og 4s.

Ifølge dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor skyldes dette at de benytter et annet frekvensbånd for 4G enn 1800-båndet som iPhone er laget for, men at de vurderer å bygge ut også der, uavhengig av iPhone 5.

Telefonen kommer i norske butikker førstkommene helg.

Åpning hos Netcom?

Konkurrenten Netcom har allerede et 4G-tilbud, og her benyttes samme frekvensbånd som iPhone støtter. De kan likevel foreløpig ikke bekrefte om iPhone 5 vil støtte deres nett. Netcoms 4G-nett er et rent datanett, og kan ikke brukes til tale.

– Den støtter 1800-frekvensbåndet som vi har, men vi vet ikke om den fungerer i praksis eksempelvis ved å svitsje fra tale til databruk, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til VG.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer