iPhone 5S låses opp på helt ny måte

Men Apples nye toppmodell og billig-iPhone kan drøye til Norge.

GJØR PINKODEN OVERFLØDIG: Den nye hjemknappen på iPhone 5S har en innebygget fingeravtrykksleser. Fingeren er med andre ord det nye passordet. Foto: Pressefoto
GJØR PINKODEN OVERFLØDIG: Den nye hjemknappen på iPhone 5S har en innebygget fingeravtrykksleser. Fingeren er med andre ord det nye passordet. Foto: Pressefoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var få overraskelser da Apple lanserte nyheter tirsdag kveld, takket være det usedvanlig høye antall lekkasjer på forhånd.

For første gang i historien slapp selskapet to nye iPhone-modeller samtidig: iPhone 5S, en oppgradert versjon av iPhone 5, og en billigere modell, som går under navnet 5C.

Vi fulgte Apples pressekonferanse live

iPhone 5S

iPhone 5S er navnet på selskapets nye flaggskip, oppfølgeren til fjorårets modell, iPhone 5. Den har samme design som forgjengeren, og fremdeles bare 4-tommer stor skjerm, men er raskere, har bedre kamera og fås også i en helt ny farge, nemlig gull, i tillegg til svart og sølv.

Touch ID

Fingeravtrykksensoren, kalt Touch ID, er kanskje den mest omveltende nyheten i iPhone 5S. Den finner du integrert i hjemknappen, og den kan brukes til å låse opp telefonen med bare tommelen. Dermed trenger du ikke lenger å bruke mye unødvendig tid på å taste inn kodelåsen utallige ganger hver eneste dag.

Alt som trengs er en kjapp berøring på hjemknappen. Rundt denne er det en ring i rustfritt stål som detekterer når fingeren din er på knappen, slik at du ikke trenger å trykke på den engang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer