Huawei og Apple

iPhone-brukere ikke lenger mest fornøyde

Huawei overtar tronen, men iPhone-brukerne er fortsatt mer lojale.

PÅ TOPP: Huawei har de mest tilfredse mobilbrukerne i Norge. Her representert med Huawei P20 Pro. iPhone Xs Max i bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ TOPP: Huawei har de mest tilfredse mobilbrukerne i Norge. Her representert med Huawei P20 Pro. iPhone Xs Max i bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra en fersk undersøkelse utført av EPSI Norge viser at Huawei aldri har hatt høyere kundetilfredshet enn nå. Kundetilfredsheten har steget jevnt og trutt siden Huawei for første gang ble en del av den i 2014, og nå ligger de faktisk øverst på listen.

– Brukeropplevelsen blant Huawei-kundene har steget jevnt de siste par årene. 2018 målingen viser en tilfredshet på 82, og med det så har Huawei passert både Samsung og iPhone, sier Fredrik Høst i EPSI Rating.

I 2017 oppnådde Huawei en brukertilfredshet på 76, så de kan dermed vise til en stor økning. Huawei er blitt kritisert fra flere hold den seneste tiden og nylig uttalte justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) at mobilprodusenten kan bli hindret i å bygge 5G-nett i Norge, men kritikken og anklagene om spionasje gjenspeiles ikke i nordmennenes økende tilfredshet med selskapet.

Huawei er, ikke overraskende, fornøyde med resultatene fra undersøkelsen til EPSI Norge.

«Dette er fantastisk hyggelig å høre. Tusen takk til alle som har kjøpt og kjøper produktene våre. 2018 var et rekordår for oss der vi spiste markedsandeler anført av to fantastiske toppmodeller i P20 Pro og Mate20 Pro. Den utviklingen vi nå ser i Norge speiler ambisjonen om å utvikle verdens beste mobiltelefoner. Samtidig som vi styrker organisasjonen vår i Norge fortsetter vi å bygge Huawei som et premiummerke med de mest innovative produktene på markedet», skriver Anders Bigseth, senior public relations manager for forbrukerelektronikk i Huawei i Norge, i en e-post til Dinside.

Han hinter også til store lanseringer fra mobilprodusenten i år.

«Jeg er ganske sikker på at vi vil lansere banebrytende teknologi i år også. Det er bare å holde seg fast!»

Ned fra pallen

Apple og iPhone, som siden 2009 har ligget øverst på denne listen, har hatt en nedadgående kurve siden 2016. I 2018 oppnådde iPhone en brukertilfredshet på 81, mens Samsung har en tilfredshet på 80.

Det betyr at det fortsatt er jevnt mellom de tre største mobilprodusentene i verden.

Sony er et av selskapene som kan vise til solid oppgang og oppnådde en en brukertilfredshet i 2018 på 78. Året før var statusen 71.

Huawei har for første gang høyest kundetilfredshet. Foto: EPSI Norge
Huawei har for første gang høyest kundetilfredshet. Foto: EPSI Norge Vis mer

Den kinesiske giganten har de seneste årene blitt blant de tre største mobilprodusentene i verden og kniver med Apple og iPhone om tredjeplassen.

iPhone-eierne er mest lojale

EPSI Norge har også spurt deltakerne i undersøkelsen de ville velge en mobiltelefon av samme merke hvis de skulle kjøpt ny mobil i dag. Her er det fremdeles iPhone-brukerne som er mest lojale, men de er mindre lojale enn de var for et år siden

En stor del av Samsung-brukerne sier at de vil ha kjøpt en telefon fra den sørkoreanske mobilprodusenten igjen, men selskapet opplever en liten nedgang.

Selskaper som Sony og Huawei jobber med å bygge opp en ganske lojal kundebase. Statusen for de to sistnevnte selskapene er den samme: 69 prosent av brukerne sa i 2017 at de ville kjøpe en telefon fra samme merke, i 2018 svarte 73 prosent det samme.

iPhone-eierne er fremdeles mest lojale. Foto: EPSI Norge
iPhone-eierne er fremdeles mest lojale. Foto: EPSI Norge Vis mer

Informasjon om undersøkelsen: EPIS Norge har intervjuet drøyt 1100 personer i Norge som har et privat mobilabonnement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer