Ny funksjon i iOS 14.5

iPhone får Apple Watch-opplåsing

Løser munnbind-problematikken.

LETTERE MED MUNNBIND: Snart kommer Apple med en funksjon som lar deg bruke Apple Watch som nøkkel for å låse opp mobilen! Video: Kristi Østvang. Vis mer
Publisert

På nyere iPhone-modeller er FaceID eneste formen for biometrisk opplåsning. Det har skapt problemer for alle som bruker munnbind, ettersom det ikke fungerer når ansiktet er tildekket.

I en kommende oppdatering, iOS 14.5, tar Apple sikte på å løse det - selv om det er en hake.

iOS 14.5 introduseres en ny funksjon som lar deg låse opp iPhone med en Apple Watch. Lignende funksjon finnes allerede på Mac.

Slik fungerer det

For å aktivere den nye opplåsingsfunksjonen, går du til Innstillinger > FaceID og kode på iPhone. Her kan du skru på Lås opp med Apple Watch.

Når det er gjort, vil smartklokka låse opp mobilen så lenge følgende betingelser er oppfylt:

  • FaceID oppdager en maske
  • Din Apple Watch er i nærheten, på håndleddet ditt, låst opp og har en kodelås aktivert
SJEKK INNSTILLINGENE: Du må gå til innstillingene for FaceID og kode på iPhone for å skru på opplåsingsfunksjonen. Pass også på at den er påskrudd i innstillingene på din Apple Watch - håndleddssensor må også være aktivert for at det skal fungere. Skjermbilde: Kirsti Østvang
SJEKK INNSTILLINGENE: Du må gå til innstillingene for FaceID og kode på iPhone for å skru på opplåsingsfunksjonen. Pass også på at den er påskrudd i innstillingene på din Apple Watch - håndleddssensor må også være aktivert for at det skal fungere. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du vil få en haptisk tilbakemelding på håndleddet som indikerer at opplåsingen har skjedd. På varselet som dukker opp på klokka vil du også få muligheten til å raskt låse iPhone igjen.

Du kan se hvordan det fungerer i videoen øverst i artikkelen.

Er det sikkert?

Ifølge 9to5Mac er opplåsingsfunksjonen kun ment for låse opp iPhone når du bruker munnbind.

Den fungerer dessuten ikke med funksjoner som Apple Pay eller kjøp i App Store. Her må du fremdeles bruke kode dersom du har munnbind på.

Som en ekstra sikkerhetssjekk vil du dessuten bli bedt om å taste inn kode med noen få timers mellomrom når opplåsingsfunksjonen er aktivert, skriver The Verge.

Men ja, andre vil kunne låse opp din iPhone om de står rett i nærheten av deg som har din Apple Watch på (vi har prøvd).

FaceID eller kode vil derfor fortsatt være et sikrere alternativ, men nå er det imidlertid smidigere ved munnbind-bruk; så fremt man har Apple Watch, da.

Kommer snart

Når iOS 14.5 blir lansert er ikke offentliggjort, men Macworld tror den kommer i løpet av februar. Apple slapp en betaversjon for utviklere i går, men noen offentlig beta er fremdeles ikke klar.

For øvrig ryktes det at iPhone 13 kommer til å få fingeravtrykksleser bygget under skjermen i tillegg til ansiktsopplåsing via Face ID. Det vil gjøre det enklere med opplåsing når man bruker munnbind eller dekker til ansiktet på andre måter. Både Samsung og Huawei har dette i sine toppmodeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer