Munnbind og Face ID

iPhone får endelig dette

... to år etter pandemiens utspring. I tillegg får iPhone også en rekke nye emotikoner.

FACE ID OG MUNNDBIND: Snart trenger du ikke å trekke ned munnbindet for å låse opp iPhonen din med Face ID. Foto: Kirsti Østvang
FACE ID OG MUNNDBIND: Snart trenger du ikke å trekke ned munnbindet for å låse opp iPhonen din med Face ID. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av å bruke munnbind? Du er neppe alene. Lei av å være nødt til å trekke ned munnbindet når du skal låse opp iPhone? Du er neppe alene der heller.

Har du en Apple Watch, har Apple en løsning for dette, men enn så lenge kan du ikke bruke munnbind og Face ID sammen. Men, det blir det snart endring på.

Denne uka slapp Apple iOS 15.3 til kompatible iPhoner, og samtidig rullet selskapet ut iOS 15.4-betaen til utviklere. Betaen inneholder en etterlengtet funksjon: nemlig muligheten til å bruke Face ID mens du har på deg munnbind.

Face ID + munnbind = sant

I betaen kan du altså sette opp Face ID til å fungere med munnbind.

«For å bruke Face ID mens du bruker maske, kan iPhone gjenkjenne unike egenskaper rundt øyepartiet for å autentisere deg», står det i det nye alternativet under Face ID-innstillingene.

Herfra kan du velge om du ønsker å sette opp ansiktsoppløsning med eller uten munnbind – en nyhet mange iPhone-brukere nok har venta på.

Ny emotikoner

Betaen inneholder også nye emotikoner. Blant dem finner vi smeltende ansikt, gravid mann, diskokule og ikke minst et ikon for lavt batteri, som sikkert mange kommer til å ta i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer