Slik er nye iMessage i iOS 10

iPhone-meldinger er ikke lenger bare tekst og bilder

Apples meldingsapp har fått et drøss med nye funksjoner.

SE VIDEO: Slik bruker du meldingsappen etter du har oppdatert til iOS 10. Foto/redigering: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er iOS 10 her, og har du allerede installert oppdateringen på din iPhone eller iPad, har du kanskje sett at meldingsappen har fått noen nye knapper. Bak disse skjuler det seg et drøss med nye funksjoner for å piffe opp de ganske så vanlige tekstmeldingene dine.

Det er noe nytte, men mest moro. Bruker du Snapchat, Facebook Messenger eller en lignende meldingsapp, vil du nok dra kjensel på noe av det.

Teksteffekter

Tekstmeldinger kan til tider være vanskelige å tolke. Med de nye teksteffektene for iMessage kan det kanskje bli litt enklere å uttrykke seg overfor andre.

Du har to typer effekter å velge mellom, boble og bakgrunn.

Boble er effekter på selve teksten du skriver. Når du har skrevet en melding, trykker og holder du inne sendknappen (blå pil som peker oppover), vil du få opp en ny skjerm hvor du kan velge mellom fire bobleeffekter:

  • Kraft: hvor meldingsbobla spretter opp med et PANG.
  • Intensitet: hvor meldingsbobla rister.
  • Forsiktig: her blir meldingsbobla mindre enn før. Lur å bruke dersom du må unnskylde deg overfor noen?
  • Usynlig blekk: teksten dukker ikke opp før mottakeren trykker på den. En slags hemmelig melding, altså.

Bakgrunnseffektene gir deg ulike type animasjoner som kommer som bakgrunn på meldingen din. Her kan du velge mellom ballonger, konfetti, laserstråler, fyverkeri og stjerneskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer