iPhone og iPad som lydmodul?

Hva som er et musikkinstrument kan diskuteres. Her kommer to gode innlegg i debatten.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til smartelefonenes suksess skyldes i stor grad at de kombinerer datakraft, skjerm og betjening i samme enhet. Apparatet blir rett og slett et verktøy, eller et instrument om man vil, når noen lager et smart nok program.

Men det er selvsagt begrensninger i både format og konsept – en smarttelefon kan aldri bli en hammer eller skrutrekker (muligens til engangsbruk, men det blir dyrt).

Siden vi nevnte "instrument" er det nærliggende å trekke fram varianten musikkinstrument. Her var smarte hoder tidlig ute med Ocarina, som var en app som gjorde iPhone til et blåseinstrument, som vanligvis lages av leire - på norsk kalles den leirgjøk.

10 snodige ting du kan gjøre med iPhone

Det finnes mange andre programmer som simulerer instrumenter av forskjellig slag, men felles for dem alle er at de fungerer svært dårlig. Grunnen til det er ganske enkelt at du ikke får nok kontroll, siden glassplaten ikke forteller fingrene dine hva du gjør. Alle instrumenter gir såkalt taktil respons, som gjør at vi har kontroll over tonene med alle sine forskjellige parametre. Man må rett og slett kjenne at man gjør noe for å ha kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer