iPhone-ryktet det kan bli furore av

Dropper Apple lader og ørepropper i esken?

UNØDVENDIG? Ifølge ryktene kan Apple finne på å droppe lader og ørepropper i de nye iPhone-eskene til høsten. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix
UNØDVENDIG? Ifølge ryktene kan Apple finne på å droppe lader og ørepropper i de nye iPhone-eskene til høsten. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lanseringen av Apples neste iPhone nærmer seg med stormskritt. Det er som vanlig mange rykter om hvordan iPhone 12 blir.

Et som skiller seg ut, er det gjentakende ryktet om at Apple skal slutte å selge mobilen med lader og ørepropper i esken. Det taiwanske analyseselskapet TrendForce er siste i rekken til å «bekrefte» påstanden, skriver MacRumors.

Ifølge MacRumors hevder TrendForce at Apple har gått til det drastiske skrittet for å kutte økte produksjonskostnader for iPhone 12 på grunn av 5G-støtte.

Miljøfordeler

Å slutte å selge iPhone med lader og/eller ørepropper har åpenbart fordeler fra et miljøstandpunkt. Veldig mange som kjøper ny smartmobil har allerede opptil flere ladere, kabler og ørepropper.

Det kan også føre til at selve esken som mobilene kommer i blir mindre, noe som fører til mindre avfall.

Fra et forretningsmessig standpunkt kan det også føre til et økt salg av AirPods for Apple, mener MacRumors.

Fortsetter trolig med Lightning

Apple-kjenner Ming-Chi Kuo er blant dem som også har hevdet at iPhone 12 leveres uten strømadapter og EarPods, riktignok med ladekabel.

Ifølge Kuo vil Apple i stedet introdusere en ny strømadapter på 20 watt som blir solgt separat, og samtidig avvikle de eksisterende adapterne på henholdsvis 5 og 18 watt. Rapportene hevder at den nye laderen er på størrelse med den på 18 watt.

Barclays-analytiker Blayne Curtis tror også det vil ligge en Lightning til USB-C-kabel i esken.

Seinere enn vanlig

Nøyaktig når iPhone 12 blir lansert, gjenstår å se. Vanligvis holder Apple iPhone-lansering i begynnelsen av september, men tidligere i sommer indikerte Apple at de ville bli levert noen uker seinere enn vanlig, trolig på grunn av coronapandemien.

Ifølge en teknologianalytiker Jon Prosser, som også er kjent for å by på Apple-lekkasjer, kommer Apple til å introdusere nye modeller av Apple Watch og iPad via pressemelding i september, mens nye iPhone-modeller blir vist fram på en virtuell lansering i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer