Slik flytter du markøren på iPhone-tastaturet raskere

iPhone-trikset som går viralt

- Hvorfor har dere aldri fortalt meg dette? Jeg føler meg lurt.

FLYTT MARKØREN RASKERE: Trykk hardt på iPhone-tastaturet, så vil du enklere kunne flytte tekstmarkøren. Foto: Kirsti Østvang
FLYTT MARKØREN RASKERE: Trykk hardt på iPhone-tastaturet, så vil du enklere kunne flytte tekstmarkøren. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Apple lanserte iPhone 6s i 2015, introduserte de det som kalles for 3D Touch, en teknologi som gjorde skjermen trykkfølsom. Det vil si at den kunne registrere hvor hardt du trykker, og så kunne du utføre ulike oppgaver avhengig av hva du trykket på. Et hardt trykk på et app-ikon, åpnet ulike snarveier til den appen.

Bruk tastaturet som styreflate

En annen ting man kunne gjøre med 3D Touch, var å bruke bruke tastaturet som styreflate.

Et hardt trykk hvor som helst på tastaturet, gjorde at man kunne flytte markøren i teksten bare med fingeren, i stedet for å prøve å flytte den rundt i teksten med fingertuppen - noe som ikke er så lett, spesielt for dem med store fingre.

Går viralt

Det viser seg dog at ikke alle kjenner til dette trikset. Nå går det viralt, takket være en Twitter-melding fra den amerikanske bloggeren Krissy Brierre-Davis.

I skrivende stund har den fått over 8.000 retweets, og 1.000 kommentarer.

Ifølge Buzzfeed er det mange som ikke kunne trikset, og som Dinside påpekte da vi først omtalte det for tre år siden (ja, vi må jo få lov til å skryte litt da 😎), må du altså ikke trykke på mellomrom-tasten, det fungerer hvor som helst på tastaturet

Du må riktignok ha en iPhone som støtter 3D Touch, altså 6s eller nyere, minus SE og XR. Se hvordan det fungerer her:

Visste du ikke at dette var mulig, fortvil ikke. Selv ikke teknologijournalist Mike Isaac i New York Times kunne det (vi begynner å bli litt høye i hatten nå, altså 🤠).

Pro-tip #1: Marker ord

En av dem som har svart Krissy Brierre-Davis kommer med et ytterligere tips for å markere et ord etter en setning. Da skal det bare være å trykke på skjermen enda litt hardere.

Vi sliter litt med å få dette til hver gang vi prøver, men det er mulig.

Pro-tip #2: Skriv punktum kjappere

Det finnes forresten en måte å skrive punktum kjappere med iPhone-tastaturet. Sjekk hvordan i videoen vår fra Instagram under.

Kan du noen flere smarte tastatur-triks på mobilen? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer