iPhone X Plus avslørt

iPhone X-lekkasje avslører større modell

Det kommer en større 6,5-tommer, skal vi tro de nyeste avsløringene.

LANSERING OM EN MÅNED: Apple er ventet å lansere nye iPhone-modeller i september. Nå mener man å ha funnet bevis på at iPhone X (i midten) vil komme i en større utgave. Foto:Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
LANSERING OM EN MÅNED: Apple er ventet å lansere nye iPhone-modeller i september. Nå mener man å ha funnet bevis på at iPhone X (i midten) vil komme i en større utgave. Foto:Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan virke som det er høysesong for lekkasjer av mobilnyheter.

Her om dagen la Samsung ut en promovideo av Galaxy Note 9, som er ventet lansert i New York senere denne uka, på YouTube ved en «feiltakelse».

Nå har Apple lidd samme skjebne, ved at iPhone X Plus er blitt avslørt i kildekoden til den nyeste iOS 12-betaen.

Siden iPhone X ble introdusert i fjor, har det gått rykter om at en større utgave stod på plakaten for 2018.

Det snakkes faktisk om tre forskjellige modeller; en budsjettvennlig 6,1-tommer med LCD-skjerm samt en 5,8- og 6,5-tommer med OLED-skjerm.

Flere «bevis»

Nå er det gjort flere funn i den nyeste iOS 12-betaen som antas å bekrefte i hvert fall den største modellen, som mange tror vil få navnet iPhone X Plus.

#1) Ifølge Forbes har Guilherme Rambo i 9to5Mac funnet ikoner som viser iPhone X i to utgaver, den vanlige utgaven og en større variant; begge med den berømte busslomma øverst på skjermen.

#2) Det brasilianske nettstedet iHelpBR skal også klart å finne skjermbilder som antyder at Plus-modellen vil ha en skjermoppløsning på 1242 x 2688 piksler, og at den vil støtte landskapsmodus i apper à la iPad.

EGEN LANDSKAPSMODUS: Den store iPhone X Plus-utgaven vil kunne brukes mer som en iPad, skal vi tro disse skjermbildene iHelpBR klarte å grave frem. Skjermbilde: iHelpBR
EGEN LANDSKAPSMODUS: Den store iPhone X Plus-utgaven vil kunne brukes mer som en iPad, skal vi tro disse skjermbildene iHelpBR klarte å grave frem. Skjermbilde: iHelpBR Vis mer

Ikke første gang

Som Forbes påpeker, er det ikke første gang Apple-nyheter blir avslørt i kildekode. Fjorårets iPhoner ble visstnok avslørt i en betaversjon av programvare til smarthøyttaleren HomePod (for øvrig var det også Guilherme Rambo i 9to5Mac).

Om avsløringene er et uhell eller ren markedsføringstaktikk, kan man jo bare spekulere i.

Apple er ventet å lansere 2018-utgavene av iPhone i september, sammen med iOS 12 og macOS Mojave.

PS: For øvrig har den nevnte Guilherme Rambo også funnet ikoner i iOS 12-betaen som viser en rammeløs iPad uten hjemknapp. Om den lanseres samtidig med de nye iPhone-modellene, gjenstår å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer