Iris er Siri baklengs

Apples nyvinning har fått en Android-konkurrent som er laget på åtte timer. Vi har testet.

Selv etter bare åtte timers utvikling lover Iris svært godt.
Selv etter bare åtte timers utvikling lover Iris svært godt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siri ser ut til å bli ett av høstens store buzz-ord; iPhone-assistenten du kan prate til, og som sjekker været for deg, sender tekstmeldinger eller finner ut om du har noe ledig tid i kalenderen på tirsdag.

Apple brukte etter sigende rundt 200 millioner dollar da de kjøpte Siri for halvannet år siden, og har sannsynligvis brukt mye ressurser på å utvikle konseptet videre etter den tid.

Iris er laget på åtte timer.

Finner svarene på nettet

Appen er foreløpig bare i alfa-versjon, og fungerer ved at du bruker stemmen for å stille spørsmål, hvorpå Iris sjekker på nettet og finner svarene på det du spør om. Appen har altså ikke samme type funksjonalitet som Siri, som kan sette på alarm på telefonen, sende tekstmeldinger til kontakter og sjekke enkelte ting på nettet; blant annet via kunnskapsmotoren Wolfram|Alpha. Dog er den en løsning som er mer fleksibel og lar deg stille helt andre typer spørsmål enn de Siri forstår.

Selskapet som står bak, Dexetra, lagde i utgangspunktet programmet for å ha det litt gøy, men da de etter hvert skjønte at løsningen faktisk gav ganske gode svar, fikk utviklerne vann på mølla og jobber derfor videre med prosjektet. Kanskje vil løsningen derfor bli langt mer avansert over tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer