iZettle – kortbetaling på mobiltelefonen

Svensk kortleser gir amerikanske Square konkurranse.

Med iZettle-kortleseren påmontert iPhone, kan hvem som helst ta i mot betaling via kredittkort.
Med iZettle-kortleseren påmontert iPhone, kan hvem som helst ta i mot betaling via kredittkort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig ett år siden skrev vi om den amerikanske kortleseren Square, som plugges inn i en iPhone, iPad eller Android-telefon og der man via en tilhørende app gjør det mulig å ta i mot penger fra andres kredittkort.

Dermed kan hvem som helst starte butikk eller på en lettvint måte ta oppgjøret etter hytteturen, uten å utveksle hverken kontonumre eller en bunke med hundrelapper.

I disse dager sender den svenske konkurrenten iZettle ut sine første kortlesere til svenske borgere som har bestilt. I motsetning til Square, som bare leser magnetstripen på kortet, er iZettle laget for europeiske forhold – kortleseren leser nemlig chipen på kredittkortet og ikke magnetstripen.

iZettle er foreløpig kun tilgjengelig i Sverige (og kun for iPhone/iPad), men selskapet har planer om å rulle ut løsningen til flere europeiske land i tiden som kommer.

Gratis å motta

Kortleseren koster ingenting å motta, men ved å bruke den tar selskapet en liten del av kaka. Avgiften pr transaksjon er satt til 1,50 svenske kroner + 2,75% av kjøpesummen. Med andre ord vil en overføring på 200 kroner resultere i en "kortavgift" på 7 kroner (belastes selger), mens bruk av en tusenlapp gir iZettle 29 kroner i inntekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer