iZettle lanseres i Norge

Kortleser for iPhone gjør at du kan ta betalt av andre uten å bruke cash. De 5000 første iZettle-enhetene gis bort gratis.

Den svenske kortleseren iZettle lar deg ta i mot betaling via kredittkort, og så kommer pengene rett på konto.
Den svenske kortleseren iZettle lar deg ta i mot betaling via kredittkort, og så kommer pengene rett på konto. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det ikke litt pes å sitte igjen med masse cash i lomma etter en tur på restaurant, eller utveksle kontonumre etter en hyttetur?

Nettopp dette problemet håndterer den svenske løsningen iZettle med eleganse. iZettle er en kortleser som plugges inn i iPhone slik at andre kan betale deg – med kredittkort. Dermed kan regningen gjøres opp der og da.

Løsningen lanseres i Norge i dag, og vi har vært med på å teste betaversjonen. De 5000 første som registrerer seg hos iZettle får tilsendt en kortleser uten vederlag.

Men selvsagt skal selskapet også tjene penger. Derfor tar de kr 1,50 + 2,75% av beløpet i transaksjonsavgift. Et salg på 500 kroner betyr med andre ord at iZettle tar cirka 15 kroner for transaksjonen, mens prisen bare blir 4 kroner på en hundrelapp.

Mobil med NFC? Visa har autorisert seks smarttelefoner som betalingsenheter, og har også testet ut PayWave for iPhone

Slik fungerer det

Når du har mottatt en kortleser fra iZettle, laster du ned appen og går igjennom registreringsprosessen. Her legger du inn kontonummeret ditt, og så setter iZettle inn x antall øre (1-99) der du må oppgi hvor mye som ble satt inn – for å bekrefte at du eier kontoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer