Jawbone vil at du skal betale med treningarmbåndet

Lanserer nytt treningsarmbånd med kontaktløs betaling.

IKKE BARE TIL TRENING: Jawbones nyeste armbånd kan brukes til å betale for grønnsaksjuicen etterpå. Foto: JAWBONE
IKKE BARE TIL TRENING: Jawbones nyeste armbånd kan brukes til å betale for grønnsaksjuicen etterpå. Foto: JAWBONE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jawbone er først og fremst kjent for sine treningsarmbånd, men nå vil de ta ha-på-dingsene sine til ett nytt nivå.

Deres nyeste treningsarmbånd UP4 støtter nemlig såkalte kontaktløse betalinger via NFC.

Alt du trenger å gjøre for å betale for noe i butikken, er å dra armbåndet over en kompatibel betalingsterminal. Ikke helt ulikt hvordan det fungerer med for eksempel Apple Watch.

LES OGSÅ: Så bra fungerer klokkebetaling med Apple Watch

Kun American Express

I første omgang vil det kun være mulig å betale med American Express i USA via Jawbones treningsarmbånd.

Hvorvidt det er planer om å utvide til andre tjenester, som VISA og MasterCard, vil selskapet ikke si noe om, skriver Mashable.

Foto: JAWBONE
Foto: JAWBONE Vis mer


LES OGSÅ: Endelig kan mobilbetaling ta av i Norge

Innebygd pulsmåling

Utover betalingsfunksjonalitet via NFC, er UP4 så godt som identisk med den allerede lanserte UP3, som etter planen skal komme i salg i slutten av måneden.

GRÅ ELLER SVART: UP4 kommer i to ulike farger.  Foto: JAWBONE
GRÅ ELLER SVART: UP4 kommer i to ulike farger. Foto: JAWBONE Vis mer


Begge leveres med en rekke sensorer, som lover å måle søvnkvalitet, aktivitet og puls i tillegg til luft- og hudoverflatetemperatur.

Hver morgen rett før du våkner måles hvilepulsen din; en kjent indikator på hvor god form man er i (jo lavere, jo bedre). Armbåndet kan også vekke deg med vibrering når du er i en lett søvnfase.

De er imidlertid ikke vanntette som opprinnelig annonsert, kun sprutsikker, hvilket betyr at du ikke kan ta den med på svømmetur, men joggetur bør ikke være noe problem.

UP3 vil koste 159,99 dollar, cirka 1.250 kroner, mens UP4 med betaling vil koste 20 dollar ekstra, 179,99 dollar, drøye 1.400 kroner.

Erstatter UP24

Jawbone har også lansert UP2 som en erstatter for UP24, et enklere treningsarmbånd uten pulsmåling. UP2 har imidlertid en ny design og er tynnere og lettere. Prisen blir 100 dollar, cirka 780 kroner.

JAWBONE-FAMILIEN: Alt fra den enkle skrittelleren Move til det vanlige treningsarmbåndet UP2 og de mer avanserte UP3 og UP4. Foto: JAWBONE
JAWBONE-FAMILIEN: Alt fra den enkle skrittelleren Move til det vanlige treningsarmbåndet UP2 og de mer avanserte UP3 og UP4. Foto: JAWBONE Vis mer


LES OGSÅ: Hvilket treningsarmbånd bør du velge?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer