«Jeg solgte smartklokka. Den hadde null sosial intelligens»

KOMMENTAR: - Jeg har lagt vekk min Apple Watch. Det var en enorm lettelse.

MASEKLOKKE: Det er mye som gjenstår før påkledbar teknologi blir sosialt kompetent.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MASEKLOKKE: Det er mye som gjenstår før påkledbar teknologi blir sosialt kompetent. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av Jan Thoresen, digital redaktør i Aller

Å gå rundt med en smartklokke på armen endret adferden min. Apple Watch har så grunnleggende problemer at det det vil gå langt tid før den får en ny sjanse.

Ideen om bærbar teknologi som er mer diskret enn mobilen er god. Det finnes ikke noe mindre sjarmerende enn menneskelige møter som blir ødelagt av fikling med mobilen. Det er bare trist.

Utstyrt med kunstig intelligens, kontinuerlig læring, sensorer og diskret innpakning, kunne smartklokke vært et diskret alternativ. Dessverre er teknologien milevis derfra. Apple Watch gjorte meg mer uoppmerksom, forstyrret meg i møter, avbrøt samtaler og gjorde meg generelt mer uhøflig.

Det grunnleggende problemet med smartklokken er at den har en total mangel på sosial intelligens. Det skyldes valg ingeniørene har tatt og ikke svakheter med teknologien.

Jeg sitter i et viktig møte. En til en, ansikt til ansikt, med en person det er viktig for meg å møte. Samtalen er intens. Klokken vet dette, fordi den ser min kalender. Gyrosensoren vet jeg sitter stille. GPS-trackeren vet jeg ikke beveger meg. Mikrofonen kunne hørt at vi snakket. Møtet har begynt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer