Jelly bean, Nexus 7, Nexux Q, glass-briller …

Google sparte ikke på kruttet med en to timer lang keynote proppfull av godbiter.

Googles nye Nexus q er en liten datamaskin du kan styre med telefonen. Den kan spille musikk eller kobles til TV.
Googles nye Nexus q er en liten datamaskin du kan styre med telefonen. Den kan spille musikk eller kobles til TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld norsk tid åpnet Googles årlige utviklerkonferanse, Google I/O. De neste dagene er 6000 utviklere samlet for workshops, seminarer og mer til.

Som seg hør og bør på et slikt arrangement, åpnet det med en såkalt keynote, der representanter fra Google presenterer selskapets nyheter for den nærmeste tiden. Og her var det mye innhold. Ny Android-versjon, nytt offisielt Nexus-nettbrett, en mediespiller, Google+-nyheter, demonstrasjon av Glass-brillene (inkludert fallskjermhoppere som landet på taket) og mer til.

Her er høydepunktene:

Android 4.1: Jelly bean

Det er ikke mer enn et halvt år siden Android 4.0 (Ice cream sandwich) ble sluppet, og fortsatt er det kun et fåtall telefon- og nettbrettmodeller som har fått denne versjonen. Den neste versjonen, versjon 4.1 Jelly bean, kommer til de første terminalene allerede i juli og inneholder en rekke forbedringer.

Først litt tall – det aktiveres nå én million Android-enheter hver dag; 12 hvert eneste sekund døgnet rundt. Det må sies å være imponerende.

Project butter skal gjøre Android-opplevelsen mer flytende. Med unntak av de ypperste toppmodellene er det svært få Android-enheter som kan by på en like flytende opplevelse av brukergrensesnittet som iPhone og Windows Phone 7. Tilskuerne fikk se en demonstrasjon som ble gjengitt i svært sakte film, og forskjellen mellom 4.0 og 4.1 var godt synlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer