TEST: Motorola Edge+

Jøss, en toppmodell med lydutgang!

Lekker toppmodell fra Motorola.

LEKKER: Fargespillet i glassbaksiden på Motorola Edge+ gjør at den står litt frem i mengden. Foto: Pål Joakim Pollen
LEKKER: Fargespillet i glassbaksiden på Motorola Edge+ gjør at den står litt frem i mengden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motorola har lenge tilbudt noen svært gode kjøp med sine Moto G-telefoner i prisklassen 2500-3000 kroner, men det er en god stund siden selskapet sist slapp en toppmodell – sist vi testet en var modellen Z2 Force i 2017.

Nå er de imidlertid tilbake i manesjen med den nye toppmodellen Edge+. Som navnet tilsier snakker vi her om en telefon med buede skjermkanter, og det til det ganske ekstreme – litt a la Huaweis Mate 30 Pro fra i fjor høst.

Kurvet og slank

De ganske drøye avrundingene på siden gjør også at telefonen føles svært slank i hånda. Bredden er bare 71,4 millimeter – det er for eksempel snaue 3 millimeter smalere enn fjorårets Samsung Galaxy S10+, og det er en forskjell som merkes godt i hånda - denne telefonen er rett og slett god å holde. Også når du spiller - kortsidene er nemlig buet innover (konkave) og her finnes ikke skarpe kanter. Faktisk kan den stå rett opp og ned på et bord – vi kan ikke huske sist vi hadde en telefon som kunne akkurat det.

Skjermen er for øvrig meget god på Motorola Edge+ – den er av Amoled-typen og måler 6,7 tommer diagonalt, med oppløsning på 2340x1080 piksler, altså i et 19.5:9-format, som har blitt ganske vanlig på mange toppmodeller. I tillegg får du her 90 Hz oppfriskningsrate, som gjør at skrolling, animasjoner og den slags flyter mye bedre enn på tradisjonelle 60 Hz-skjermer, men det er noe de aller fleste toppmodeller har begynt å få de siste månedene. HDR10+-kompatibel er den også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer