TEST: Motorola Edge+

Jøss, en toppmodell med lydutgang!

Lekker toppmodell fra Motorola.

LEKKER: Fargespillet i glassbaksiden på Motorola Edge+ gjør at den står litt frem i mengden. Foto: Pål Joakim Pollen
LEKKER: Fargespillet i glassbaksiden på Motorola Edge+ gjør at den står litt frem i mengden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motorola har lenge tilbudt noen svært gode kjøp med sine Moto G-telefoner i prisklassen 2500-3000 kroner, men det er en god stund siden selskapet sist slapp en toppmodell – sist vi testet en var modellen Z2 Force i 2017.

Nå er de imidlertid tilbake i manesjen med den nye toppmodellen Edge+. Som navnet tilsier snakker vi her om en telefon med buede skjermkanter, og det til det ganske ekstreme – litt a la Huaweis Mate 30 Pro fra i fjor høst.

Kurvet og slank

De ganske drøye avrundingene på siden gjør også at telefonen føles svært slank i hånda. Bredden er bare 71,4 millimeter – det er for eksempel snaue 3 millimeter smalere enn fjorårets Samsung Galaxy S10+, og det er en forskjell som merkes godt i hånda - denne telefonen er rett og slett god å holde. Også når du spiller - kortsidene er nemlig buet innover (konkave) og her finnes ikke skarpe kanter. Faktisk kan den stå rett opp og ned på et bord – vi kan ikke huske sist vi hadde en telefon som kunne akkurat det.

Skjermen er for øvrig meget god på Motorola Edge+ – den er av Amoled-typen og måler 6,7 tommer diagonalt, med oppløsning på 2340x1080 piksler, altså i et 19.5:9-format, som har blitt ganske vanlig på mange toppmodeller. I tillegg får du her 90 Hz oppfriskningsrate, som gjør at skrolling, animasjoner og den slags flyter mye bedre enn på tradisjonelle 60 Hz-skjermer, men det er noe de aller fleste toppmodeller har begynt å få de siste månedene. HDR10+-kompatibel er den også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.