Jule- og nyttårshilsen på SMS

God jul og godt nyttår-meldingene er nå kun timer unna. Hva med å gjøre den litt annerledes i år?

Jule- og nyttårshilsen på SMS
Publisert
Sist oppdatert

I følge Wikipedia ble den første SMS-meldingen sendt 3. desember 1992, og du får ingen premie hvis du gjetter hva den inneholdt:

Det sto selvsagt Merry Christmas, eller god jul på norsk.

Alle gjør det

Det sendes flere millioner jule-SMS hvert eneste år, og norske mobilbrukere glemmer ingen: I følge amobil er for eksempel ni av ti nordmenn over 60 år klare til å få en julehilsen, og en av ti nordlendinger sender like godt til ekskjærestene sine når de først er i gang. Jula er jo tross alt en tid for håp.

Ingen fasit, men noen feller

Som alltid gjelder det å kjenne sitt publikum, og selv om jeg setter stor pris på kompismeldinger ala god jul, din syke snømann!, så er det ikke sikkert at tante Ågot på 74 blir like imponert.

Det samme gjelder tegn, smilefjes og forkortelser. Selv om de ser überfancy ut på din nye mobil, er det ikke sikkert at de vises like elegant hos mottageren.

iPhone-brukerne får f.eks ikke sett smilefjesene som brukes på bl.a. Nokia og Sony Ericsson-modeller, og selv om iPhone brukerne kan laste ned såkalte emoticons fra AppStore, hjelper det fint lite om ikke også mottageren bruker en iPhone. Enten vises de ikke i det hele tatt, det blir bare uleselige kråketær, eller hvis du har maksimalt uflaks: Hele meldingen blir avvist.

Groviser, egne og kjøpte …

Vitser, og da kanskje spesielt groviser, er en annen gjenganger. Treffer du ditt publikum kan det være en sikker innertier, men også her er det lett å trå feil. Selv om du og kompisen din var noen skikkelige griser på tidlig 90-tallet, kan det jo hende at i hvert fall en av dere har en litt annen humor i dag…

Det er for øvrig flere steder hvor du kan betale for SMS-vitser, men etter å ha pløyd gjennom en del av tilbudene er vi ikke akkurat imponert. Dette lager altså du bedre selv, og hvis du ikke orker, finner du noen gratis-alternativer her.

Les også: Se opp for falske julehilsener

Bildemeldinger

MMS-meldinger er for øvrig i samme kategori. Et kult, eller morsomt bilde kan være en sikker innertier, spesielt om du har noe nytt å by på – eller klarer å vekke gamle og gode minner hos dere begge. Like morsomt er det kanskje ikke å få et gjensyn med den dagen du dreit deg ut i -99, sendt som en liten videosnutt med lyd midt under julemiddagen -09.

Et nakenbilde direkte til kjærestens mobil kan sikkert også høres ut som en god idè, men heter du Kåre Conradi vet du at det ikke er like morsomt om mobilen blir stjålet, eller meldingen åpnes av kjærestens nysgjerrige lillebror på 14 år.

Fortsatt 160 tegn

Selv om du kanskje har blitt vant til endeløse SMS-er fra kjæresten din, er det fortsatt slik at en SMS-melding har en standardbegrensning på 140 bytes, eller 160 tegn.

Les også: Blir det slutt på 160-tegns grensen?

I dag vil riktignok de fleste nye mobiltelefoner dele opp lengre meldinger og sende dem i flere deler, samtidig som en tilsvarende mottaker-mobil automatisk klarer å sette disse meldingene sammen slik at det altså oppleves som en melding.

Merk deg likevel at avsender av den 200 tegn lange SMS-en uansett vil måtte betale for to SMS-er, men det er det kanskje verdt?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer