Jule- og nyttårshilsen på SMS

God jul og godt nyttår-meldingene er nå kun timer unna. Hva med å gjøre den litt annerledes i år?

Jule- og nyttårshilsen på SMS
Publisert
Sist oppdatert

I følge Wikipedia ble den første SMS-meldingen sendt 3. desember 1992, og du får ingen premie hvis du gjetter hva den inneholdt:

Det sto selvsagt Merry Christmas, eller god jul på norsk.

Alle gjør det

Det sendes flere millioner jule-SMS hvert eneste år, og norske mobilbrukere glemmer ingen: I følge amobil er for eksempel ni av ti nordmenn over 60 år klare til å få en julehilsen, og en av ti nordlendinger sender like godt til ekskjærestene sine når de først er i gang. Jula er jo tross alt en tid for håp.

Ingen fasit, men noen feller

Som alltid gjelder det å kjenne sitt publikum, og selv om jeg setter stor pris på kompismeldinger ala god jul, din syke snømann!, så er det ikke sikkert at tante Ågot på 74 blir like imponert.

Det samme gjelder tegn, smilefjes og forkortelser. Selv om de ser überfancy ut på din nye mobil, er det ikke sikkert at de vises like elegant hos mottageren.

iPhone-brukerne får f.eks ikke sett smilefjesene som brukes på bl.a. Nokia og Sony Ericsson-modeller, og selv om iPhone brukerne kan laste ned såkalte emoticons fra AppStore, hjelper det fint lite om ikke også mottageren bruker en iPhone. Enten vises de ikke i det hele tatt, det blir bare uleselige kråketær, eller hvis du har maksimalt uflaks: Hele meldingen blir avvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.