Kabelmas med nye iPhone 5

Den nye iPhone-tilkoblingen er mye mindre enn den gamle, men kan bety mer trøbbel.

FORVIRRA? Apples nye iPhone snakker sammen med gammelt utstyr, men ikke sånn helt uten videre - og mest sannsynlig ikke med alt gammelt utstyr.
FORVIRRA? Apples nye iPhone snakker sammen med gammelt utstyr, men ikke sånn helt uten videre - og mest sannsynlig ikke med alt gammelt utstyr. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka lanserte Apple-sjef Tim Cook hittil siste iPhone, og iPhone 5 ble blant annet beskrevet som den tynneste smartmobilen noensinne.

Les alt om iPhone 5-lanseringen her!

Men som alle som har forsøkt å slanke seg vet: Å være tynn er å ofre noe. Apple har ofret det gamle, brede tilkoblingspunktet til fordel for en betydelig slankere versjon kalt "Lightning" ("lyn" på norsk), alt for å skjære så mange gram og så mange millimeter av mobilen som mulig.

En behøver ikke være kretsmester i logikk for å forstå at dette vil by på endel utfordringer for de millioner av iPhone-brukerne som har skaffet seg musikkanlegg, og andre typer tredjepartsutstyr, som benytter den gamle 30-pins konnektoren.

Forsvinner lyd ut?

I praksis vil en god del av dette utstyret bli ubrukelig hvis du ønsker å bruke det sammen med en iPhone 5. Apple har riktignok laget noen adapter som gjør at du kan bruke noen gamle 30-pins-produkter, men det står i klartekst at disse adapterne verken støtter videosignal ut eller "iPod ut". Det siste punktet har skapt mye forvirring blant iPhone-kjøperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer