Kaller tilbake mobillader som fryktes å kunne føre til farlige branntilløp

Etter at to kunder meldte om varmgang i mobilladerne de hadde kjøpt, kaller importøren nå tilbake alle ladere av denne typen.

TILBAKEKALLES: Importøren har valgt å tilbakekalle denne mobilladeren etter to tilfeller med varmgang. Foto: Rob. Arnesen A/s / NTB scanpix
TILBAKEKALLES: Importøren har valgt å tilbakekalle denne mobilladeren etter to tilfeller med varmgang. Foto: Rob. Arnesen A/s / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Lad hele familiens mobiler og brett på ett sted!», heter det om multiladeren med fire ladeporter og en trådløs lader.

– Den har dessverre vist seg å ha svakheter som kan føre til farlige branntilløp, sier Terje Lauritzsen, innehaver av importøren Rob. Arnesen a/s, til NTB.

Han anslår at den såkalte familieladeren har vært i handelen i rundt tre-fire måneder.

– Etter at vi fikk tilbake to ladere som det har vært varmgang i, varslet vi DSB fredag. Coop tok affære allerede fredag gjennom å sette ut plakater og fjerne varene fra hyllene, sier Lauritzsen.

Sjekk laderen

De aller fleste familieladerne – anslagsvis 1.500 – er solgt hos Coop. Et mindre antall skal også ha blitt solgt på enkelte bensinstasjoner. Alle forhandlere er varslet, får NTB opplyst.

– Det er importert langt flere, men de fleste er heldigvis på vårt lager, Coops lager eller på lager hos våre forhandlere, som alle har fått beskjed, sier Lauritzsen.

Nå ber han alle som har kjøpt laderen, som har varenummer 686490 og EAN-nummer 4895154349121, om å slutte å bruke den.

– Kjøperne bør levere laderne tilbake til butikken der de kjøpte dem. Da får de naturligvis pengene tilbake, samtidig som dette er elektronikk som ikke skal kastes i vanlig søppelbøtte, sier Terje Lauritzsen, som søndag var på vei til Hongkong blant annet for å møte fabrikanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer