Mobilfotografering

Kameratriks du bør kunne på iPhone

Ta bildene dine til et nytt nivå.

TRIKS: Visste du at du kan skjule bilder på iPhone? Slik gjør du det! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Kameraet har blitt en av de viktigste funksjonene på smartmobilene våre. Det er mye man kan gjøre for å ta bedre biler med mobilen. Noe så enkelt som å tørke av kameralinsa kan gjøre susen. Men så finnes det også mange funksjoner det kan være lurt å lære seg.

Her er noen kamera-triks du bør kunne først og fremst om du har iPhone. Noen av dem funker selvfølgelig også med andre smartmobiler.

Snu mobilen opp ned

Synes du ikke at du kommer lavt nok ned når du skal ta et bilde fra bakkenivå? Snu mobilen opp ned, så kommer kameramodulen enda litt nærmere.

Bruk vater-funksjonen

Tar du ofte bilder rett ovenfra og ned, for eksempel av mat? Apples Kamera-app har en innebygd vater-funksjon som skal hjelpe deg å få det til helt perfekt.

For å ta å bruk vateret, må du ha skrudd på rutenett i Kamera-appen. Det gjør du ved å gå til Innstillinger > Kamera og skru på bryteren ved siden av Rutenett.

Så er det bare å prøve ut vateret. Åpne Kamera-appen, og pek mobilkameraet enten rett opp eller ned. Da vil du se at det dukker opp to trådkors (+-tegn) som rører på seg. Juster iPhone til det bare er ett - da peker kameraet rett ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer