iPhone 15

Kan bli knappeløs

Store endringer til neste års iPhone, skal vi tro ryktene.

FORSVINNER: Apple kan bytte ut de mekaniske knappene på iPhone med såkalt haptisk teknologi, ifølge ekspert. Foto: Kirsti Østvang
FORSVINNER: Apple kan bytte ut de mekaniske knappene på iPhone med såkalt haptisk teknologi, ifølge ekspert. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

iPhone 15 kommer ikke før neste høst, men allerede går ryktene om hvordan den kommende Apple-mobilen skal bli.

USB-C

EU har bestemt at alle smartmobiler, pluss det meste annet av forbrukerelektronikk må ha samme kontakt. Det betyr at Apple må bytte ut Lightning med USB-C på iPhone.

EU krever at det skjer innen høsten 2024, men ifølge den svært treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo kommer neste års iPhone 15 til å bli første telefon fra Apple med USB-C.

Det gjenstår naturligvis å se om det stemmer, men vanligvis pålitelige Mark Gurman, journalist i Bloomberg, mener det samme, skriver 9to5Mac.

«ALLTID PÅ-SKJERM»: En Apple-ansatt viser Dinside noen av de nye funksjonene som blir å finne på den nye iPhone 14 Pro. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Uten fysiske knapper

Men det er ikke det eneste. Man antar at designet på de kommende modellene vil endre seg drastisk.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo har iPhone-produsenten også planer om å fjerne de mekaniske knappene på Pro-modellene til fordel for trykksensitive knapper.

Disse bruker haptisk feedback, slik at det føles som om man klikket på en bevegelig mekanisme uten at man faktisk gjør det. Dette kjenner vi fra hjemknappen på iPhone 7, 8 og SE, i tillegg til styreflaten på bærbare Mac-er.

Ifølge det danske teknologinettstedet Input gir det fordeler når det kommer til muligheten for å sikre høy vanntetthet, da det blir færre områder hvor vannet kan trenge inn.

Ifølge Ming-Chi Kuo ventes det at flere Android-produsenter kommer til å gå samme vei.

Følger Apple sin vanlige lanseringsplan kommer iPhone 15 til å bli lansert i september 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer