iPhone 15

Kan bli knappeløs

Store endringer til neste års iPhone, skal vi tro ryktene.

FORSVINNER: Apple kan bytte ut de mekaniske knappene på iPhone med såkalt haptisk teknologi, ifølge ekspert. Foto: Kirsti Østvang
FORSVINNER: Apple kan bytte ut de mekaniske knappene på iPhone med såkalt haptisk teknologi, ifølge ekspert. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

iPhone 15 kommer ikke før neste høst, men allerede går ryktene om hvordan den kommende Apple-mobilen skal bli.

USB-C

EU har bestemt at alle smartmobiler, pluss det meste annet av forbrukerelektronikk må ha samme kontakt. Det betyr at Apple må bytte ut Lightning med USB-C på iPhone.

EU krever at det skjer innen høsten 2024, men ifølge den svært treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo kommer neste års iPhone 15 til å bli første telefon fra Apple med USB-C.

Det gjenstår naturligvis å se om det stemmer, men vanligvis pålitelige Mark Gurman, journalist i Bloomberg, mener det samme, skriver 9to5Mac.

Uten fysiske knapper

Men det er ikke det eneste. Man antar at designet på de kommende modellene vil endre seg drastisk.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo har iPhone-produsenten også planer om å fjerne de mekaniske knappene på Pro-modellene til fordel for trykksensitive knapper.

Disse bruker haptisk feedback, slik at det føles som om man klikket på en bevegelig mekanisme uten at man faktisk gjør det. Dette kjenner vi fra hjemknappen på iPhone 7, 8 og SE, i tillegg til styreflaten på bærbare Mac-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.