Mobilene som får Android 7.0 Nougat

Kan bli mange måneder å vente på Android-oppdateringen

Enn så lenge er det bare Googles egne mobiler som har fått Android 7.0 Nougat.

SELVSKREVNE: Googles egne Nexus-telefoner er alltid de første som får ny Android-versjon. Foto: Andrew Matthews/PA Photos/NTB Scanpix
SELVSKREVNE: Googles egne Nexus-telefoner er alltid de første som får ny Android-versjon. Foto: Andrew Matthews/PA Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye Android-versjonen, Nougat, er her, og selv om den ikke byr på de altfor store nyhetene, er det mye nytt under panseret. Les vår gjennomgang her.

Hvor raskt de ulike produsentene oppdaterer sine telefoner og hvilke modeller som får den nye Android-versjonen er høyst varierende.

Det eneste som er helt sikkert er at dersom du har en nyere Nexus-telefon, vil du kunne installere oppdateringen allerede nå eller i løpet av de kommende ukene.

Har du et annet Android-merke, kan det hende du må vente i noen måneder, og i verste fall får du ikke Android 7.0 i det hele tatt. Har du en nyere toppmodell, bør du dog være sikret.

Nexus

Nexus-telefoner er ikke laget av Google, men de er bygget på Googles spesifikasjoner av andre mobilprodusenter, som for eksempel Huawei og LG.

Det er dog ikke alle Nexus-telefoner som får Android 7.0. Ifølge Android Central har Google uttalt at de kun vil støtte enheter med nye oppdateringer i to år etter lansering.

Med andre ord blir ikke Nexus 5 og Nexus 7 oppdatert denne gangen.

Har du en av enhetene nedenfor, er det imidlertid bare å gå til Innstillinger > Om enheten og sjekke om det ligger en oppdatering og venter.

Samsung

KOMMER SNART: Samsungs ferske toppmodell, Galaxy Note 7, vil trolig bli en av de første fra sørkoreanerne til å få Android 7.0. Foto: Kim Hong-Ji/File Photo/Reuters/NTB Scanpix
KOMMER SNART: Samsungs ferske toppmodell, Galaxy Note 7, vil trolig bli en av de første fra sørkoreanerne til å få Android 7.0. Foto: Kim Hong-Ji/File Photo/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Selv om Samsung er store, bruker de ikke være spesielt raske med å rulle ut Android-oppdateringer.

Ifølge Android Authority gikk det fem måneder fra Android 6.0 ble rullet ut i fjor, til den første mobilen, Galaxy Note 5, ble oppdatert.

- Galaxy-eiere kan måtte vente til sent februar eller tidlig mars, skriver nettstedet.

Følgende Samsung-mobiler er i hvert fall ventet å få Android 7.0 når den tid kommer:

Sony

SØTSAK: I tradisjonen tro har Android 7.0 fått navnet sitt etter en dessert eller søtsak. Den nye versjonen heter Nougat, og er da etterfølgeren til Marshmallow, Lollipop, KitKat, Jelly Bean og alle de andre slikkeriene. Foto: GOOGLE
SØTSAK: I tradisjonen tro har Android 7.0 fått navnet sitt etter en dessert eller søtsak. Den nye versjonen heter Nougat, og er da etterfølgeren til Marshmallow, Lollipop, KitKat, Jelly Bean og alle de andre slikkeriene. Foto: GOOGLE Vis mer

På sin blogg har Sony gått ut med informasjon om hvilke modeller i Xperia-familien som får den nyeste Android-versjonen.

Når oppdateringen blir tilgjengelig, har Sony dog ikke sagt noe om, annet enn «så raskt som mulig».

Ifølge Mobil.se brukte selskapet rundt fem måneder på å levere Android 6.0.

LG

LG var raskt ute med fjorårets Android 6.0-oppdatering, bare to måneder etter opprinnelig lansering, og mye tyder på at det blir tilfellet i år også, i hvert fall for den aller nyeste toppmodellen.

Ifølge Tek.no vil i hvert fall følgende LG-telefoner få Android 7.0 Nougat:

HTC

HTC har kunngjort tre modeller som får Android 7.0-oppdateringen.

Nøyaktig når det blir, gjenstår å se, men de opererer fra før av med en 90-dagers oppdateringsfrekvens på programvare.

På Twitter bekrefter selskapet at utrullingen av Nougat er forventet i fjerde kvartal, altså fra oktober.

Huawei

Huawei har foreløpig ikke sagt noe om sine utrullingsplaner for Android 7.0, men vi anser det som sannsynlig at de nyeste toppmodellene til selskap vil få oppdateringen.

Tidligere i sommer ble det lekket en beta av Android 7.0 for deres P9-mobil, skriver Android Police, så den bør i hvert fall stå på lista.

Vi oppdaterer denne saken så fort vi får noe ny informasjon.

LES OGSÅ:
Derfor bør du bruke Googles apper på Android-telefonen
13 Android-apper vi alltid installerer på ny telefon
Snart kan Chromebook-maskiner kjøre Android-apper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer