Trådløse ørepropper i vaskemaskinen

Kan de reddes?

Dette kan du prøve når de trådløse øreproppene har fått seg et ufrivillig bad.

UFRIVILLIG BAD: Det hender de trådløse øreproppene får seg en runde i vaskemaskinen. Er det mulig å redde dem? Foto: Kirsti Østvang
UFRIVILLIG BAD: Det hender de trådløse øreproppene får seg en runde i vaskemaskinen. Er det mulig å redde dem? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du åpner døra til vaskemaskinen, tar ut det nyvaskede treningstøyet og så detter en trådløs ørepropp ut på gulvet. #denfølelsen. De splitter nye øreproppene dine. Hvorfor sjekka du ikke jakkelommene før du la jakka i vaskemaskinen ...

Hva gjør du nå? Fungerer de fortsatt? Og hva gjør du om ikke? Kan forsikringen hjelpe deg?

Vann + elektronikk = 👎

Noen har kanskje opplevd at å legge de kablede øreproppene i vaskemaskinen opptil flere ganger, og så har de fremdeles fungert etterpå.

Dagens trådløse ørepropper er dog utstyrt med litt mer avansert elektronikk enn den gamle varianten.

Det sitter bittesmå komponenter som sørger for trådløs forbindelse til mobilen i tillegg til batterier. Mange er ikke laget for at du skal kunne dynke dem i vann, selv om det finnes sportsvarianter som går for å være vannsikre.

En fuktig treningstur er dog noe helt annet enn en time i vaskemaskinen med både vann og vaskemiddel. For vann kan være problematisk i seg selv, men så kommer såpen og kan ødelegge enda mer.

Om øreproppene fremdeles skulle virke etter et bad, er det en risiko for at de ikke virker så bra som de gjorde før. Lydkomponentene kan være påvirket, og det er ikke sikkert batteriet holder like lenge som det vanligvis ville gjort. Om de ikke er døde for lengst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer