Huawei P40 Pro

Kan få sju kameraer

Lekkede bilder tyder på at Huawei ikke har tenkt å hvile på kamera-laurbærene.

ÅRETS KAMERAKLUMP-TREND: Slik blir Huaweis kommende flaggskip, P40 Pro, ifølge Evan «Evleaks» Blass. Samsungs kommende toppmodell ryktes også å få en lik rektangulær kameraklump med fem kameraer. Foto: Evan Blass/Twitter
ÅRETS KAMERAKLUMP-TREND: Slik blir Huaweis kommende flaggskip, P40 Pro, ifølge Evan «Evleaks» Blass. Samsungs kommende toppmodell ryktes også å få en lik rektangulær kameraklump med fem kameraer. Foto: Evan Blass/Twitter Vis mer
Publisert

Huawei P30 Pro var kanskje fjorårets beste mobil. Den kinesiske mobilprodusenten blåste konkurrentene av banen med et glitrende kamera som tok så gode nattbilder at du ikke kunne tro de var tatt med «bare en mobil».

Derfor er det store forventninger knyttet til oppfølgeren, P40 Pro - til tross for den pågående feiden med amerikanske myndigheter.

Følger Huawei samme tidsplan som med de foregående P-seriene, er det duket for en offisiell lansering i Paris i mars.

Nå har den kjente «lekkasjeguruen» Evan Blass (@evleaks på Twitter) postet bilder av det som angivelig skal være P40 Pro, hvor den store rektangulære kameraklumpen er det mest iøynefallende.

Kamerarektangel er det nye

Skal vi tro bildene, vil det kommende Huawei-flaggskipet være utstyrt med fem kameraer på baksiden (ett ekstra i forhold til P30 Pro), og med to kameraer foran, er vi oppe i sju kameraer - et tall som gjør seg godt i overskrifter.

Hva som er nytt med kameraene denne gangen, gjenstår å se. Det kan dog se ut til at hovedkameraet er utstyrt med en ny type periskop-lignende telefoto-kamera, noe som skal gi en brennvidde tilsvarende 18-240mm, eller da 13x optisk zoom.

Som alltid skal slike lekkasjer tas med en klype salt, men bildene sammenfaller med en tidligere lekkasje fra desember.

Glass-design

BESKYTTENDE HJØRNER: Ifølge disse bildene buer skjermen ned på alle sidene på P40 Pro. Metallrammen ser imidlertid ut til å ha beskyttende hjørner. Foto: OnLeaks x 91 Mobiles
BESKYTTENDE HJØRNER: Ifølge disse bildene buer skjermen ned på alle sidene på P40 Pro. Metallrammen ser imidlertid ut til å ha beskyttende hjørner. Foto: OnLeaks x 91 Mobiles Vis mer

Hva gjelder designet, ser det ut til at P40 Pro vil ha glass både foran og bak i tillegg til at skjermen vil bue ned på alle fire sider.

Strømknapp og volumknapper befinner seg på høyre side, i bunnen finner vi USB-C-inngang og høyttaler. Som tidligere er det ingen hodetelefon-utgang.

I det hele tatt ser Huawei P40 Pro ut til å bli relativt lik Samsungs kommende flaggskip, som trolig vil bli kalt Galaxy S20.

Uten Google, hva med Norge?

Det store spørsmålet er om Huawei kommer til å måtte lansere P40 Pro uten Google-tjenester når den tid kommer, slik som var tilfellet med fjorårets Mate 30 Pro.

Lider P40 Pro samme skjebne, kan det bety at flaggskipet inntil videre ikke vil komme i salg i Norge i det hele tatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer