Samsung Galaxy S20:

Kan få superskjerm

Samsungs nye toppmodell er bare én måned unna.

EN MÅNED UNNA: Slik blir Samsungs flaggskip for 2020 skal vi tro ryktebørsen. Foto: OnLeaks/91Mobiles
EN MÅNED UNNA: Slik blir Samsungs flaggskip for 2020 skal vi tro ryktebørsen. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 13.01.20: Samsungs neste flaggskip får ikke navnet Galaxy S11 som opprinnelig antatt.

Nettstedet XDA Developers har nå lagt ut bilder av det som hevdes å være Galaxy S20 Plus. Ryktene om navneendringen har svirret i noen uker, så for dem som følger med, kom det ikke helt ut av det blå.

På de lekkede av S20 Plus, som ironisk nok har et klistremerke hvor det står «do not leak info» på seg, kan vi se at den vil få et kamerasystem på baksiden med fire kameraer, som ryktes å være et vanlig vidvinkel, ultravidvinkel, telefoto (for portretter) og makroobjektiv som det nyeste tillegget i denne runden.

På fremsiden ser det fortsatt ut til å være kamerahull til frontkameraet som gjelder.

Ellers har Samsung tonet ned det kurvede panelet, slik at den føles flatere i hånden, skriver The Verge.

Et mer oppsiktsvekkende rykte er at Samsung også planlegger en Ultra-utgave av S20 med noen elleville spesifikasjoner. Ifølge Twitter-brukerne Ishan Agarwal og Max Weinbach, som er kjent for å lekke informasjon om kommende produkter, vil Galaxy S20 Ultra ha opptil 1 TB lagringsplass og 16 GB minne, i tillegg til 5G og en kamerasensor på ekstreme 108 megapiksler. 8K nevnes også.

Ifølge Agarwal og Weinbach blir Galaxy S20 Ultra slik:

  • Tre kamerasensorer på henholdsvis 108, 48 og 12 megapiksler
  • Sensoren på 48 MP vil ha 10x «periskop-zoom»
  • Sensoren på 12 MP er av typen ultravid
  • Støtte for 8K-opptak
  • Lagringsplass på 128/256/512 GB og 1 TB
  • Minne på 12 eller 16 GB
  • Støtte for 5G
  • Et batteri på 5000 mAh med støtte for 45-watts hurtiglading

Hvorvidt ryktene om Galaxy S20 Ultra stemmer, får vi vite 11. februar. Enn så lenge anbefaler vi at du tar rapportene med en liten klype salt.

Oppdatert 06.01.20: Samsung har nå bekreftet at datoen for deres neste Unpacked-event blir tirsdag 11. februar. Det er bred oppfatning om at Galaxy S11 blir presentert, men ifølge ryktene kan den få navnet S20, skriver The Verge.

Det spekuleres i at sørkoreanerne vil vise frem sin nyeste brettbare mobil, oppfølgeren til Galaxy Fold, på arrangementet.

Klart for vinterlansering

Samsung lanserer tradisjonelt toppmodeller to runder i året, der Galaxy S-modellene kommer på tampen av vinteren og Note-modellene på tampen av sommeren. I år kom for eksempel S10-modellene den 20. februar, mens Note 10-modellene ble vist frem 7. august.

Det betyr at det ikke er mange månedene igjen før koreanerne kommer med nye modeller i S-serien, som da sannsynligvis får modellnavnene S̶1̶1̶,̶ ̶S̶1̶1̶+̶ ̶(̶e̶l̶l̶e̶r̶ ̶P̶r̶o̶)̶ ̶o̶g̶ ̶S̶1̶1̶e̶ S20, S20+ og S20e.

Og ryktebørsen er som vanlig i full gang. Spådommen ser ut til å være at de nye S-modellene slippes allerede 11. februar – to uker før mobilmessen i Barcelona åpner.

Slik vil sannsynligvis Samsung Galaxy S11 se ut, ifølge Twitter-brukeren OnLeaks, som har truffet blink på mang en spådom tidligere. Dersom denne 3D-modellen stemmer, vil S11-telefonene være Samsungs første S-telefoner uten lydutgang. Foto: OnLeaks/91Mobiles
Slik vil sannsynligvis Samsung Galaxy S11 se ut, ifølge Twitter-brukeren OnLeaks, som har truffet blink på mang en spådom tidligere. Dersom denne 3D-modellen stemmer, vil S11-telefonene være Samsungs første S-telefoner uten lydutgang. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer

120Hz-skjermer

Det vi liker aller best med OnePlus 7 og 7T-modellene, er at de har 90 Hz-skjermer som gjør at alt av animasjoner, skrolling og den slags går silkemykt for seg, og i neste Galaxy-runde tilsier ryktene at Samsung vil høyne dette til 120 Hz, som da er det dobbelte av hva en typisk mobilskjerm leverer.

Et valg mellom 60 Hz og 120 Hz ble nemlig funnet gjemt i menyene på betautgaven av Samsungs neste Android-grensesnitt, OneUI 2.0:

Det er selvsagt ikke sikkert at denne muligheten vil gjelde alle de tre nye modellene, der spesielt den rimeligere e-modellen neppe kan forventes å få så høy oppfriskningsrate. Kanskje er dette også reservert den dyreste modellen.

Fra før leverer også Razer 120Hz-skjermer i sine gaming-orienterte mobiltelefoner, som ikke er i offisielt salg i Norge.

Ellers ryktes det om at skjermoppløsningene blir de samme som i dag, altså 1440p for de to gjeveste og 1080p for e-modellen. Som før ser det ut til at frontkameraet blir et hull i skjermen og at fingeravtrykksleseren vil ligge bak skjermglasset.

Ifølge Twitter-brukeren OnLeaks, som støtt og stadig treffer blink med sine lekkasjer, vil skjermstørrelsene ligge på 6,3; 6,7; 6,9 tommer.

FEM KAMERAER: Slik skal angivelig kameramodulen på Samsung Galaxy S11 bli, med tre kameraer med ulik brennvidde, et TOF-kamera, en blits og enda et kamera hvis funksjon er ukjent. Foto: OnLeaks/91Mobiles
FEM KAMERAER: Slik skal angivelig kameramodulen på Samsung Galaxy S11 bli, med tre kameraer med ulik brennvidde, et TOF-kamera, en blits og enda et kamera hvis funksjon er ukjent. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer

Voldsomme kameraspesifikasjoner

Som du ser av bildene, spås det at Samsung vier mye plass på baksiden til en ny kameraløsning. Her regner man med at Samsung putter i sin nye brikke med 108 megapikslers oppløsning på hovedkameraet.

Sannsynligvis blir det ikke slik at bildene fanges med så høy oppløsning som standard, men at man via såkalt «pixel-binning», der man slår sammen flere piksler til én, enten ender opp med 27 megapiksler (108/4) eller, kanskje enda mer sannsynlig, 12 megapiksler (108/9).

I tillegg kommer et ultradidvinkelkamera og et teleobjektiv som nå skal by på 5x optisk zoom med periskopoptikk slik Huawei har i sin P30 Pro, ifølge 91mobiles.

Et eget TOF-kamera er også på plass, men som du ser på bildet over, ser det faktisk ut til å være enda et kamera der, hvis funksjon det foreløpig hersker litt tvil om.

S20e ser ut til å få en enklere kameraløsning, der det femte kameraet mangler. Foto: OnLeaks/Pricebaba
S20e ser ut til å få en enklere kameraløsning, der det femte kameraet mangler. Foto: OnLeaks/Pricebaba Vis mer

Med såpass høy oppløsning på sensoren blir kanskje S20-modellene de første som kan filme med 8K-oppløsning, eller da fire ganger så høy oppløsning som 4K. Dette underbygges blant annet av koden for kamera-appen i OneUI 2.0, som XDA-developers har foretatt en såkalt «teardown» av, og dessuten støttes 8K-oppløsning av Samsungs nye systembrikke, Exynos 990, som forventes å sitte i S20-modellene.

For de fleste har nok akkurat det ganske begrenset nytte per i dag, siden de færreste har en 8K-TV i stua.

5G som standard?

Neste år forventes det både at Telenor og Telia begynner 5G-utrullingen for fullt her til lands, og alle S20-telefonene vil sannsynligvis kunne fås i egne varianter med 5G-støtte.

Det skal selvsagt bli spennende å se hva som skjer på batterifronten i de nye modellene – både den økte oppfriskningsraten og eventuell 5G-støtte er ting som nok vil trekke mer strøm, og som derfor vil skape et behov for større batterier.

Ifølge Pricebaba vil Samsung øke batterikapasiteten i S20e-modellen fra 3100 mAh (i S10e) til 4.000 mAh. Ladeeffekten ser imidlertid ut å bli 25 watt ifølge GSMarena, altså ikke 45 watt som på Note 10+-modellen.

PS! Nylig lanserte Samsung den første brettbare telefonen, Samsung Galaxy Fold. Her kan du se den i bruk:

Vi pakker opp Samsung Galaxy Fold og tar en liten titt på hvordan den fungerer. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer